ULTIMO ORA.

BONEIRU.

2 TESTIGU DETENE DEN E KASO ALAPAHA.

Info OM BES:

Den kuadro di investigashon Alapaha, e investigashon relashoná ku e tiroteo ku morto dia 1 di mart 2017 na Boneiru, a skucha awe 2 testigu dilanti un Wes-komisario. Ministerio Publiko (OM) BES a pidi Wes-komisario pa esaki.
Pa motibu ku e testigunan no tabata ke kontesta tur pregunta di Wes-komisario a disidi pa sekuestra ambos persona, pa motibu ku nan informashon por ta importante pa e investigashon. Esei ta nifiká awor ku ta wanta ambos testigu den prison te ora nan disidi pa kontesta e preguntanan.

Wes-komisario a bai di akuerdo ku e demanda di Fiskal pa sekuestra ambos testigu, en todo kaso te otro siman djabierne.

Sekuestro di testigu ta sosode tiki biaha. Ku Wes-komusario a bai di ajuerdo ku e sekuestro ta mustra kon importante ta pa testigunan kontribui kompletamente ku un investigashon penal.

Testigunan, kontrali na sospechosonan, ta obligá di kontestá tur pregunta den un investigashon penal.

———

In het kader van het onderzoek Alapaha, het onderzoek naar een dodelijk schietincident op 1 maart 2017 op Bonaire, werden er vandaag twee getuigen gehoord ten overstaan van de Rechter-commissaris (RC) in Kralendijk. Het OM had de RC hierom verzocht.
Omdat de getuigen niet alle vragen van de RC wilden beantwoorden, terwijl deze informatie wel van groot belang kan zijn in het onderzoek, vorderde de OvJ om de twee getuigen te gijzelen. Dit betekent dat de getuigen worden vastgehouden in een huis van bewaring, totdat ze wel antwoord willen geven.

De RC heeft de vordering toegewezen en bepaald dat de getuigen tot volgende week vrijdag gegijzeld blijven.

Het gijzelen van getuigen is een zeldzaamheid. Dat de RC in deze zaak heeft besloten om tot gijzeling over te gaan, geeft aan hoe belangrijk het in deze zaak is dat getuigen volledig meewerken aan het onderzoek van de politie.

Getuigen, anders dan verdachten, zijn verplicht antwoord te geven op vragen tijdens een onderzoek.

FUENTE: O.M.

Share This
error: Content is protected !!