STINAPA su direktiva i tim di maneho a yega huntu na un akuerdo pa terminá e relashon di trabou. E direktor a resigná di su tarea inmediatamente.

Nos direktor, Arjen De Wolff, a tuma pasonan importante den desaroyo di e organisashon den e último añanan,” segun Delno Tromp: presidente di direktiva di STINAPA. Trankilidat a keda krea den e forma aki, dor di konkluí e CAO huntu ku sindikato; a dòbel entrada di e organisashon; relashonnan ku vários gobièrnu a mehorá; i reorganisashon ta den su fase final.

“Nos ta di un akuerdo ku a yega tempu pa un direktor ku un otro perfil, “segun Tromp.

De Wolff: “E tim di STINAPA tin trabou difísil, un trabou ku no ta hopi popular, riba un isla ku a krese fuertemente den e lastu añanan kual ta pone mas preshon riba nos naturalesa úniko i vulnerabel. Mi ta orguyoso di a liberá e grupo chikí di kolega ku kurason grandi pa Boneiru, ya mas ku 2 aña i ta deseá STINAPA tur kos bon.”

Direktiva di STINAPA ta anunsiá ku Peter Jager ta e persona kende ta asumí e responsabilidat di direktor interino i ta asistí e proseso di yena e puesto permanente.

Direktiva i tim di maneho no tin mas anunsio pa awor.

————————————————————————————————-

Stichtingsbestuur en directie van STINAPA hebben in goed onderling overleg besloten de relatie te beëindigen. De directeur heeft zijn normale werkzaamheden per direct neergelegd.

“Onze directeur, de heer De Wolff, heeft in de afgelopen jaren belangrijken stappen vooruit gezet in de ontwikkeling van de organisatie”, zegt Delno Tromp, stichtingsvoorzitter van STINAPA. “Zo is er arbeidsrust gecreëerd, onder meer door het afsluiten van een CAO met de vakbonden; de inkomsten van de stichting zijn vrijwel verdubbeld; de relaties met verschillende overheden zijn verbeterd; het personeelsbestand is verjongd en de reorganisatie is in zijn eindfase.

Desalniettemin achten wij de tijd nu gekomen voor een directeur met een ander profiel”, aldus Tromp.

De Wolff: “de mensen van STINAPA doen moeilijk werk, werk dat niet altijd populair is, op een eiland dat de afgelopen jaren sterk is gegroeid en waar de druk op onze unieke en kwetsbare natuur, zoals ons koraal, enorm is gegroeid en waar de belangen groot zijn. Ik ben er trots op deze kleine groep collega’s met een groot hart voor ons eiland ruim twee jaar te hebben mogen leiden en ik wens STINAPA alle goeds toe”.

Het STINAPA-bestuur wil aankondigen dat de heer Peter Jager de functie van interim-directeur zal vervullen en hij zal helpen bij het process voor het permanent invullen van de vacature.

Bestuur en directie doen geen verdere mededelingen

Share This
error: Content is protected !!