KRALENDIJK – Dia 14 di sèptèmber di tur aña ta selebrá e dia di Masoneria. Na nos islanan ta hasi uso di e dia aki pa hala atenshon na Masoneria y e logia nobo na Boneiru tin e honor pa tambe aportá na esaki. 

Kasi un aña pasá Logia Harmonia a bolbe lanta na Bonaire despues di un soño di 134 aña. Nos a kuminsá ofisialmente dia 29 di sèptèmber 2018 ku un grupo chikitu di Mazònnan. Den un aña di tempu nos a krese rápido te ku nos tin un logia kompleto awor. E miembronan ta reflehá e diversidat grandi di nos komunidat Boneriano. Personanan di tur desendensia y kultura ta representá den nos logia, loke ta resultá den un gran diversidat di tópiko- y temanan ku ta wòrdu analisá y diskutí bou di nos miembronan.  

Loke ta uni nos den e mundu maravioso y alabes ansioso ku nos ta biba aden, ta e deseo pa tene nos mente skèrpi y pa profundisá den tópikonan filosófiko. Di e forma aki kada un di nos por amplia su propio komprondementu di bida. 

Masoneria kier inspirá hende pa pensa, lòs di doktrina, liber di prehuisio, intoleransia y pensamentunan pre-ordená. 

E Mazòn sa ku bèrdat tin hopi faseta. Ta p’esei e ta respetá pensamentunan di otro hende y e ta dispuesto pa kompará nan ku su propio ideanan semper kedando habrí pa interkambiá di idea sin reserva. Asina e ta desaroyá su mes. Punto ta pa komprondé ku kada hende individual ta úniko, pero no perfekto. Nos komo Mazòn tampoko no ta perfekto. Sin embargo, nos sistema úniko di traha ku simbolismo y ritualnan – ban bisa nos ‘reglanan di wega’ – ta fungi komo señanan den e búskeda pa alkansá un bida den harmonia ku nos próhimo, komunidat y naturalesa.  

Pa medio di un gran variedat di aktividat- y enkuentronan Masoneria ta ofresé su miembronan un oportunidat amplio pa desaroyá nan mes. Aparte di esei tin tempu pa rekreashon tambe. Dia 29 di sèptèmber nos lo selebrá promé aña di nos eksistensia komo logia. Lo organisá un enkuentro speshal pa selebrá esei.

Pa mas informashon por bishitá nos website www.logeharmonie.org
Òf yama nos sekretario, Sr. Michiel Bijkerk, tel. 796 2650.KRALENDIJK – Aanstaande 14 september is het ‘dag van de vrijmetselarij’. Op de Caribische eilanden wordt deze dag gebruikt om de vrijmetselarij onder de aandacht te brengen en de nieuwe loge op Bonaire doet daar graag aan mee.

Bijna een jaar geleden is loge Harmonie op Bonaire, na 134 jaar in ruste te zijn geweest, weer open gegaan. We zijn op 29 september 2018 begonnen met een klein aantal vrijmetselaars en zijn in een jaar tijd uitgegroeid tot een volwaardige loge. Met deze groei ontstaat ook een mooie afspiegeling van de Bonairiaanse samenleving. Leden komen van elke bevolkingsgroep en cultuur. Dat zorgt gelijk ook voor een verscheidenheid van gespreksonderwerpen. 

Wat ons samenbrengt in deze prachtige en jachtige wereld van vandaag is de behoefte om de geest te scherpen en je te verdiepen in vraagstukken die meer van filosofische aard zijn. Hiermee ontstaat er weer ruimte om je eigen gedachtegoed te ontwikkelen.

De vrijmetselarij beoogt de mens te inspireren tot nadenken, los van min of meer dwingend opgelegd gedachtegoed, vrij van vooroordelen, intolerantie en vooropgezette kaders. 

In het besef dat waarheid vele facetten kent heeft de vrijmetselaar respect voor de opvattingen van de ander, is hij bereid die te toetsen aan die van hemzelf en staat hij open om er, zonder terughoudendheid, over van gedachten te wisselen. Hij werkt daarmee aan zichzelf. Het gaat erom te beseffen dat ieder mens uniek maar niet volmaakt is. Ook wijzelf niet. De unieke werkwijze met ritualen en symboliek – noem het de ‘spelregels’ -, zijn wegwijzers in een zoektocht naar de essentie van een leven in harmonie met de medemens, de maatschappij en de natuur.

Door de grote verscheidenheid aan bijeenkomsten is er elke avond ruimte om jezelf op een verscheidenheid van manieren te ontwikkelen. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor ontspanning en op 29 september, als we 1 jaar bestaan, zullen wij voor dit laatste extra ruimte maken.

Voor meer informatie en contact kunt u onze website bezoeken www.logeharmonie.org. Of bel de secretaris, dhr. Michiel Bijkerk, tel. 796 2650.


Share This
error: Content is protected !!