Veendam – Biblioteka komo kurason sosial di komunidat, riba e konsepto ei diputado Nina den Heyer a risibí informashon djaluna 16 di sèptèmber durante su bishita na e biblioteka di Veendam. El a keda risibí pa Alian Spelde, kende komo manager di region ta responsabel pa trabou di biblioteka den diferente munisipio na Oost-Groningen i Zuid-Oost Groningen.

“Bibliotekanan na Hulanda Oropeo e último añanan a transformá di sentronan pa fia den sitionan kaminda hende por topa otro, siña i desaroyá. Na Veendam mi a mira ku e biblioteka ta un punto di enkuentro pa hóben i grandi. Aki mamanan ku yu ta bin, grandinan ta topa otro aki i tin training intensivo pa traha riba abilidat di idioma; Nan ta yama esei ‘Taalmaatjes’. Tambe ku regularidat ta duna kursonan, di trahamentu di presupuesto te ahedres. Ta un konsepto ku ta kuadra hopi bon ku Boneiru”, segun Den Heyer.

“E sitio aktual no ta no ta apropiá i e fondonan ta limitá. Ta danki na e pashon i kreatividat di e kolaboradónan ku nan ta logra asina hopi ku asina tiki. Biblioteka na e momentunan akí ta kai bou di entidat públiko Boneiru, pero lo ta mihó si privatisá esaki den forma di un fundashon. Tambe nos mester buska mihó akomodashon.

Komo Kolegio Ehekutivo nos lo tin ku buska pa finansiamentu si pa esaki, pero mi ta bai hasi esfuerso. Nos ta bai wak tambe si nos por regla pa e kolaboradónan di nos biblioteka bin Veendam un biaha un siman ku eksperensia.” E bishita di trabou na e biblioteka di Veendam a tuma lugá danki na kooperashon di miembro di Tweede Kamer, Antje Diertens.


BIBLIOTHEEK ALS MAATSCHAPPELIJK HART VAN DE SAMENLEVING

Veendam – De bibliotheek als maatschappelijk hart van de samenleving, over dat concept heeft gedeputeerde Nina den Heyer zich vandaag (maandag 16 september) laten informeren tijdens haar bezoek aan de bibliotheek van Veendam. Zij werd ontvangen door Alian Spelde die als regiomanager verantwoordelijk is voor het bibliotheekwerk in een aantal gemeenten in Oost-Groningen en Zuid-Oost Groningen.

,,Bibliotheken in Europees Nederland zijn in de afgelopen jaren veranderd van uitleencentrales in plekken waar mensen kunnen ontmoeten, leren en ontwikkelen. Ik heb in Veendam gezien dat de bibliotheek een trefpunt voor jong en oud is. Er komen moeders met kinderen, ouderen treffen elkaar hier en er zijn intensieve trainingen om aan de taalvaardigheid te werken; Taalmaatjes noemen ze dat. Er worden ook geregeld cursussen gegeven, van budgetteren tot schaken.  Het is een concept dat heel goed bij Bonaire past”, aldus Den Heyer.

,,De huidige locatie is niet geschikt en de middelen zijn beperkt. Het is dankzij de gedrevenheid en creativiteit van de medewerkers te danken dat zij met zo weinig nog zo veel voor elkaar krijgen. Nu valt de bibliotheek onder het openbaar lichaam Bonaire, maar het is beter als deze wordt geprivatiseerd in de vorm van een stichting. Ook moeten we kijken naar geschikte huisvesting.

Wij zullen daar als Bestuurscollege nog wel de financiën voor moeten zien te vinden, maar daar ga ik mijn best voor doen. Wij gaan ook kijken of we kunnen regelen dat de medewerkers van onze bibliotheek een keer een week kunnen meelopen in Veendam.” Het werkbezoek aan de bibliotheek van Veendam is tot stand gekomen dankzij de medewerking van Tweede Kamerlid Antje Diertens.

Share This
error: Content is protected !!