Kralendijk – A fèrf e ‘zebrapad’-nan na SGB i Tung Fong Store riba Kaya Korona di nobo. Awor tur partisipante na tráfiko por mira e sitionan pa krusa kaya bon atrobe. Den e lei di tráfiko nobo peatonnan i personanan den un vehíkulo pa hende ku limitashon tin preferensia ora nan ke krusa kaya na un ‘zebrapad’. Tur hende riba baiskel, shofùr di outo i koredó di skuter, motosaikel òf ‘quad’ mester duna preferensia na peatonnan i personanan den un vehíkulo pa hende ku limitashon ora nan ta krusa kaya na un ‘zebrapad’. Nan tin preferensia, ora nan ta preparando pa krusa kaya tambe. E lei di tráfiko nobo ta na vigor for di 1 di ougùstùs. E último tempu Entidat Públiko Boneiru a laga fèrf e ‘zebrapad’-nan di nobo na pòstkantor na Playa, MCB Playa, skol básiko De Pelikaan i MCB Hato.  


Kralendijk – De zebrapaden bij SGB en Tung  Fong Store aan de Kaya Korona zijn opnieuw geverfd. De paden zijn nu weer voor alle deelnemers aan het verkeer weer goed te zien. In de nieuwe verkeerswet hebben voetgangers en mensen in een invalidevoertuig voorrang bij een zebrapad. Fietsers, bestuurders van auto’s , scooters,  motorfietsen of quads, moeten bij een zebrapad voorrang geven aan voetgangers en mensen in een invalidevoertuig die oversteken. Zij hebben voorrang, ook als ze op het punt staan om over te steken. De nieuwe verkeerswet is sinds 1 augustus van dit jaar van kracht. Het openbaar lichaam Bonaire lichaam heeft de afgelopen tijd de zebrapaden weer geverfd bij het postkantoor in Playa,  MCB Playa, de Pelikaanschool en MCB Hato.

Share This
error: Content is protected !!