Riba djamars e partisipantenan di e kategoria ‘Youth’ i ‘Masters’ a drenta ku hopi animo den e segundo series di e karedanan. E pronostiko d wer pa prome biaha den mas ku un siman tabata mustra bientu di 14 ‘knots’. Un nubia tormentoso a trese bientu di 17 ‘knots’ i ‘vicious white crests’ riba e olanan durante e prome karedanan, kual a disparse mesun lihe ku nan a bin. Un ratu despues di e prome kareda, e bientu a bolbe disparse, pero e olanan largu a keda, hasiendo e komishon di kareda prekupa atrobe. Durante mas ku un ora durante e prosedura di komienso di e segundo kareda, e ofisialnan tabata olbiga pa move e buinan dos biaha.

E kondishon di wer kual ta uniko pa Boneiru tabata e topiko di diskushon tur dia. Despues di a kompleta e di 3 kareda, kual a hasi e total di 7 kareda, e posishon di mas haltu den ‘youth’ i tambe den e klasifikashon general pa e ‘masters’ a kedas tuma. Maske ku e tim ‘youth’ di Peru ta avansando mas leu, e Kolombiano Simon Gomez Ortiz (bela 4956) ta manteniendo un posishon haltu ku atrobe 2 di e 3 karedanan gana. Alex Zimmermann for di Peru (bela 4925) tambe ta mantene su prome luga den ‘masters’. E anterior ganador tripel ta partisipando den su di 14 kampionato mundial, i e aña aki lo por mira su ‘masters’ viktorioso. Ku 5 di e 7 karedanan gana, e no por wordu derota mas. Aunke e bataya pa di 2 i di 3 luga aun no a termina. Jason Pigot for di Merka (bela 4912) i Sipke Stapert for di Boneiru (bela 4958) ta diferensia solamente dor di 1 punto, i Hans van der Gulik (bela 4932) for di Korsou, ta sigui ku 5 punto di diferensia.

E desenlase ta sigui awe despues di e 2 karedanan. Awe nochi e seremonia di premiashon i fiesta di klousura lo tuma luga, un evento uniko pa Boneiru ku a trese partisipantenan top for di 14 pais.


WK zeilers maken zich op voor de laatste races

Dinsdag gingen de zeilers in de Jeugd- en Masters categorie voor de tweede serie races vol goede moed het water op. De weersverwachting gaf voor het eerst sinds meer dan een week een windkracht van 14 knopen aan. Een onweerswolk bracht inderdaad een pittige wind met vlagen van 17 knopen en venijnige witte koppen op de golven tijdens de eerste race, die echter even snel verdwenen als ze gekomen waren. Kort na de eerste finish viel de inmiddels weer gedraaide wind weg, maar de lange deining bleef en speelde het race comité parten. Het duurde door het noodgedwongen tot twee keer toe verleggen van de boeien meer dan een uur voordat de startprocedure voor de tweede race kon beginnen.

De voor Bonaire werkelijk unieke weersomstandigheden waren iedere dag weer onderwerp van gesprek. Na afronding van de derde race, die het totaal op zeven bracht, lijken de hoogste plaatsen zowel bij de jeugd als in het algemene klassement bij de masters al vergeven. Hoewel de jeugdploeg van Peru verder oprukt handhaaft de Colombiaan Simon Gomez Ortiz (zeilnr 4956) zijn toppositie met opnieuw twee van de drie gewonnen races. Bij de masters behoudt Alex Zimmermann uit Peru (zeilnr 4925) eveneens zijn eerste plaats. De voormalig drievoudig overall winnaar beleeft zijn 14e wereldkampioenschappen en kan dit jaar de overwinning bij de masters tegemoetzien. Met vijf van de zeven gewonnen races is hij niet meer van de troon te stoten. De strijd om de tweede en derde plaats is echter nog niet gestreden. De Amerikaan Jason Pigot (zeilnr 4912) en Bonaireaan Sipke Stapert (zeilnr 4958) verschillen maar één punt, en ook Hans van der Gulik uit Curacao (zeilnr 4932), die met vijf punten verschil volgt, aast nog op een podiumplaats.

De ontknoping volgt vandaag na de twee resterende races. Vanavond volgt de prijsuitreiking en de feestelijke afsluiting van een voor Bonaire uniek zeilevenement dat topzeilers uit veertien landen bijeen bracht.


World Cup sailors are getting ready for the final races

On Tuesday the sailors in the Youth and Masters category entered the race course in good spirits for the second series of races. The weather forecast for the first time in more than a week indicated a wind force of 14 knots. A thundercloud indeed brought a fierce wind with gusts of 17 knots and vicious white crests on the waves during the first race, which, however, disappeared as quickly as they had come. Shortly after the first finish, the wind that had already turned again disappeared, but the long swell remained and the racing committee was troubled again. During more than an hour before the start procedure of the second race the officials were forced to move the buoys twice.

The weather conditions that were truly unique to Bonaire were the subject of discussion every day. After completing the third race, which brought the total to seven, the highest places in the youth as well as in the general classification for the masters have already been taken. Although the youth team of Peru is advancing further, the Colombian Simon Gomez Ortiz (sail 4956) maintains his top position with again two of the three races won. Alex Zimmermann from Peru (sail 4925) also retains his first place with the masters. The former triple overall winner sails his 14th world championships, and this year can look forward to the masters’ victory. With five of the seven races won, he can no longer be defeated. However, the battle for second and third place is not over yet. Jason Pigot from the U.S. (sail 4912) and Sipke Stapert from Bonaire (sail 4958) differ only one point, and Hans van der Gulik (sail 4932)from Curacao, who follows with a five-point difference, is still after a podium place.

The denouement follows today after the two remaining races have been sailed. Tonight the award ceremony and the festive closing of a unique sailing event for Bonaire, is taking place that brought together top sailors from fourteen countries.

Share This
error: Content is protected !!