Kralendijk – Riba 27 di sèptèmber ta selebrá Dia Mundial di Turismo.Turismo ta e pilá di ekonomia mas importante pa nos isla. E gobièrnu aktual sigur ta mira e importansia di turismo pa nos ekonomia i a komprometé su mes pa trese e kambionan i desaroyonan nesesario riba e tereno aki.

Desaroyo nobo den sektor di turismo

Un di e desaroyonan aki ta entre otro strukturamentu di TCB pa un organisashon fuerte i profeshonal pa atraé mas turista. E meta ta pa ekstendé e benefisionan di e sektor di turismo pa un grupo mas grandi di komunidat, atrayendo turistanan ku banda di buseo kier hasi mas aktividat riba nos isla i di e forma aki diversifiká entradanan di sektor turístiko.
Kobransa di ‘tourist tax’ lo bai tuma lugá mas diligente i ta bai generá hopi mas entrada pa por invertí den desaroyo di nos produkto turístiko i pa garantisá un forma di generá entrada struktural pa TCB i asina sòru pa e organisashon su entradanan no ta dependiente di e gobièrnu ku t’ei na e momento ei. Pronto gobièrnu lo introdusí vários eksigensia di manera ku hotèlnan nobo ku ke establesé na Boneiru ta di un nivel haltu di 4 òf 5 strea i por ofresé kalidat na e turista. Diputado Tjin Asjoe ta elaborá: “Boneiru mester bira un destinashon “High end” kaminda ku e turista kier paga mas tantu pa un eksperensia haltu. E meta ta pa despues di tempu personanan ku ta traha den e industria aki por bai gana un entrada mas haltu di 4 òf 5 strea”.

Invershon den nos produkto turístiko i den nos hendenan

Pa nos por yega na e nivel di un destinashon “high end”, gobièrnu lo bai hasi invershon den nos produkto turístiko i alabes sòru pa invertí den nos hendenan pa halsa e nivel di servisio ku nos ta ofresé na e turista. Gobièrnu huntu ku TCB kier kuminsá na skol kaba ku preparashon di nos studiantenan pa por ta parti di e industria di turismo. Den kuadro di esaki diputado Tjin Asjoe huntu ku Delno Tromp di TCB a hasi entrega di buki di turismo na nos skolnan. Gobièrnu di Boneiru riba Dia Mundial di Turismo ta gradisí tur hende ku den pasado a traha den e sektor aki i alabes esnan ku ta traha den e sektor aktualmente i ta kontribuí na desaroyo di nos isla. Ku e rumbo nobo aki gobièrnu kier sigui desaroyá turismo ku e meta final pa nos hendenan por tin un mihó entrada i un mihó kalidat di bida.  


HET BONAIRIAANSE EILANDBESTUUR ZET SAMEN MET DE TCB NIEUWE KOERS UIT VOOR HET TOERISME

Kralendijk – Op 27 september wordt de Wereld Toerisme Dag gevierd. Toerisme is de belangrijkste economische pijler van ons eiland. Het huidige eilandbestuur ziet het belang van het toerisme voor onze economie zeker in en zet zich in om de nodige wijzigingen en ontwikkelingen op dit terrein te bewerkstelligen.  

Nieuwe ontwikkelingen toerismesector

Eén van die ontwikkelingen is  onder andere het structureren van de TCB naar een krachtige, professionele organisatie om meer toeristen aan te trekken. Het doel is om de voordelen van de toerismesector uit te breiden naar een grotere groep binnen onze gemeenschap, door toeristen aan te trekken die naast het duiken aan meer activiteiten willen doen op ons eiland en op die manier de opbrengsten van de toeristische sector te diversificeren. Het innen van de toeristenbelasting zal effectiever aangepakt worden en gaat voor veel meer inkomsten zorgen die in ons toeristisch product geïnvesteerd kunnen worden. Bovendien wordt daardoor een structurele manier van inkomsten creëren voor de TCB gegarandeerd, dat ervoor zal zorgen dat de inkomsten van deze organisatie niet afhankelijk zijn van het eilandbestuur van dat moment. Het Bestuurscollege zal binnenkort een aantal vereisten introduceren voor nieuwe hotels die zich op Bonaire willen vestigen, zodat zij een hoog 4- of 5-sterrenniveau hebben en de toerist kwaliteit kunnen bieden. Gedeputeerde Tjin Asjoe legt uit: ‘Bonaire moet een ‘high end-bestemming’ worden waar de toerist meer wil betalen voor een bijzondere ervaring. Het doel is dat met de tijd werknemers in de toeristenindustrie hogere 4- of 5-sterrensalarissen gaan verdienen’.

Investeren in ons toeristisch product en in onze mensen

Om op het niveau van een ‘high end-bestemming’ te komen, gaat het eilandbestuur investeren in ons toeristisch product en er tevens voor zorgen ook in onze mensen te investeren om het serviceniveau te verhogen dat wij onze toeristen bieden. Samen met de TCB wil het eilandbestuur dat al op school begonnen wordt met de voorbereiding van onze leerlingen en studenten om deel te kunnen uitmaken van de toeristenindustrie. In dit kader heeft gedeputeerde Tjin Asjoe samen met Delno Tromp van de TCB toerismeboeken uitgereikt op onze scholen. Op de Wereld Toerisme Dag wil het Bonairiaanse eilandbestuur iedereen die in het verleden in deze sector hebben gewerkt en ook allen die momenteel in deze sector werkzaam zijn en bijdragen aan de ontwikkeling van ons eiland bedanken. Met deze nieuwe koers wil het eilandbestuur het toerisme blijven ontwikkelen met het uiteindelijke doel dat onze mensen een beter inkomen en een betere kwaliteit van leven hebben. 


Share This
error: Content is protected !!