Kralendijk – For di djabièrnè 27 te ku djaluna 30 di sèptèmber diputado James Kroon ta hiba un bishita di trabou kòrtiku na Hulanda Oropeo.

‘E momentu di e biahe ta sinkronisá ku e invitashon ku Kolegio Ehekutivo a risibí di e organisashon di selebrashon di Dia di Boneiru. Esaki ta tuma lugá dia 29 di sèptèmber den Ahoy na Rotterdam. Komo Kolegio Ehekutivo nos tin apresio grandi pa komunidat boneriano na Hulanda Oropeo ku ta keda tene nos kultura i tradishonnan na haltu. Pa e motibu aki gustosamente Kolegio Ehekutivo ta duna oido na petishon di e organisashon.’

Tin mas motibu pakiko diputado Kroon ta haña importante ku Kolegio Ehekutivo ta representá na e tipo di eventonan aki. ‘Ta bon pa mantené kontakto ku nos hendenan na Hulanda Oropeo. Kon nan ta prestando, kiko ta nan eksperensianan, nan ta enkontrá problema? Ademas tin hopi boneriano talentoso i eksitoso ku nos mester di nan riba nos isla pa traha huntu ku nos pa un mihó Boneiru.’

Alabes diputado Kroon ta hasi uso di su biahe pa hiba palabrashon tokante asuntunan ku ta di importansia pa desaroyo mas aleu di Boneiru, entre otro riba tereno di stimulashon di agrikultura i hortikultura lokal. ‘Esei ta un parti importante den tantu e Akuerdo Intergubernamental komo den nos Programa di Gobernashon. Mas produkshon lokal di bèrdura i fruta por kontribuí na kombatimentu di pobresa.


GEDEPUTEERDE KROON BRENGT KORT WERKBEZOEK AAN EUROPEES NEDERLAND

Kralendijk – Gedeputeerde James Kroon brengt van vrijdag 27 tot en met maandag 30 september een kort werkbezoek aan Europees Nederland.

,,Het tijdstip van de reis is afgestemd op de uitnodiging die het Bestuurscollege heeft ontvangen van de organisatie van de viering van Dia di Boneiru. Die vindt op 29 september plaats in Ahoy in Rotterdam. Als BC hebben wij grote waardering voor de Bonairiaanse gemeenschap in Europees Nederland die onze cultuur en tradities in ere houdt. Om die reden geeft het BC graag gehoor aan het verzoek van de organisatie.”

Gedeputeerde Kroon vindt het om meer redenen belangrijk dat het BC vertegenwoordigd is bij dit soort evenementen. ,,Het is goed om contact te

onderhouden met onze mensen in Europees Nederland. Hoe doen ze het, wat zijn hun ervaringen, lopen ze tegen problemen aan? Bovendien zijn er talentvolle en succesvolle Bonairianen die we op ons eiland nodig hebben om mee te werken aan een beter Bonaire.”

Gedeputeerde Kroon benut zijn reis tevens om besprekingen te voeren over zaken die van belang zijn voor de verdere ontwikkeling van Bonaire, onder meer op het gebied van het stimuleren van lokale land- en tuinbouw. ,,Dat is een belangrijk onderdeel in zowel het Bestuursakkoord als ons Bestuursprogramma. Meer lokale productie van groenten en fruit kan bijdragen aan het bestrijden van de armoede.”

Share This
error: Content is protected !!