Kralendijk – Miembronan di e Triángulo, es desir gezaghebber, Fiskal Mayó i Hefe di kuerpo polisial, a prolongá e periodo di transishon pa mantenshon di e lei nobo di tráfiko te 1 di mart 2020. Asina e outoridatnan a anunsiá durante un konferensia di prensa. E ta nifiká ku gobièrnu ta tuma mas tempu pa informá i laga e poblashon di Boneiru kustumbrá ku e reglanan nobo.

Anteriormente e Triángulo a deklará ku e siguiente kuater reglanan nobo di tráfiko ta di suma importansia: E obligashon pa manehadónan di skuter, motosaikel i quad bisti un hèlm. E prohibishon pa ora ku ta kore pa tene un telefòn selular òf tablet den man. E obligashon pa bisti faha di siguridat di outo i e obligashon pa transportá mucha bou di 4 aña den un stul di mucha. Polis ta sigui kontrolá esaki i ta duna atvertensia. Partisipantenan den tráfiko ku haña diferente atvertensia ta riska un but pa e reglanan nobo tambe. Siudadanonan ku ta peligrá tráfiko ku nan komportashon, tambe ta kore riesgo di haña but.

A prolongá e periodo di transishon pa motibu ku tin mester di mas tempu pa por mantené e reglanan bon. Tambe mester regla e lei pa mantenshon di glasnan skur ainda. Na komienso di e aña akí Konseho Insular a disidí ku glasnan skur mester laga 70% di lus pasa. Despues Konseho Insular a entregá un proposishon pa kambio di lei pa baha e norma di 70 na 55 porshento. Kolegio Ehekutivo nobo a risibí e proposishon pa e kambio di lei. Konseho Insular pronto ta trata e kambio di lei.

Polis lo sigui kontrolá manera kustumber riba e prohibishon pa kore bou di influensia di alkohòl. Esaki, banda di e kuater reglanan nobo di tráfiko, ta un di puntonan importante ku polis ta kontrolá. Tambe polis ta keda kontrolá entre otro si outomobilistanan tin un reibeweis bálido i si e papelnan di seguro di e outo ta na òrdu. Polis ta kontrolá tambe si shofùrnan ta tene nan mes na e velosidat máksimo permití.


OVERGANGSPERIODE HANDHAVING VERKEERSWET VERLENGD TOT 1 MAART 2020

Kralendijk – De leden van de driehoek, dat wil zeggen de gezaghebber, hoofdofficier van justitie en de korpschef hebben de overgangsperiode voor de handhaving van de nieuwe verkeerswet op Bonaire verlengd tot 1 maart 2020. Dat hebben de autoriteiten tijdens een persconferentie bekend gemaakt. Het betekent dat de overheid langer de tijd neemt om de bevolking van Bonaire te informeren en te laten wennen laten wennen aan de nieuwe regels.

Eerder heeft de driehoek de volgende vier nieuwe verkeersregels als zeer belangrijk aangemerkt : De verplichting voor bestuurders van scooters, motoren en quads om een helm te dragen. Het verbod om bij het rijden een mobiele telefoon of tablet in de hand te houden. De verplichting om een autogordel te dragen en de verplichting om kinderen jonger dan 4 jaar in een kinderzitje te vervoeren. De politie blijft dit controleren en waarschuwen. Bij meerdere waarschuwingen riskeren verkeersdeelnemers ook voor deze nieuwe regels een boete. Burgers die met hun gedrag het verkeer in gevaar brengen, lopen ook het risico van een bekeuring.

De overgangsperiode is verlengd omdat er meer tijd nodig is om de regels goed te kunnen handhaven. Ook moet de wet voor de handhaving van getinte ruiten nog worden geregeld. Begin dit jaar heeft de Eilandsraad besloten dat getinte ruiten 70% van het licht moeten doorlaten. Daarna heeft de Eilandsraad een amendement ingediend om de norm van 70 naar 55 procent te verlagen. Het nieuwe Bestuurscollege heeft een voorstel voor de wijzing van de wet gekregen. De Eilandsraad behandelt binnenkort de wijziging van de wet.

De politie blijft zoals altijd controleren op het verbod om onder invloed van alcohol te rijden. Dit is naast de vier nieuwe verkeersregels een van de belangrijke punten waar de politie op controleert. Ook blijft de politie onder andere controleren of automobilisten een geldig rijbewijs hebben, en of de verzekeringspapieren van de auto in orde zijn. De politie controleert ook of chauffeurs zich aan de toegestane snelheid houdenShare This
error: Content is protected !!