Kralendijk – Den kuadro di mehoramentu di nivel di bida den barionan, stimulá seguridat den kasnan di famia i kombatimentu di pobresa gobièrnu di Boneiru a inisiá ku un kampaña di informashon “Wak bo sèn”. Den e fase aki e kampaña ta kana huntu ku e proyekto pa finansiamentu di Pagabon i bòm grandi di gas. Pa futuro lo por spera mas akshon den kuadro di “Wak bo sèn” unda OLB ta bai yuda siudadanonan pa hasi uso konsiente di loke nan tin na sèn pa hisa nan kalidat di bida. Kaminda OLB por yuda ku material ò finansieramente OLB ta yuda, ma na mes momentu OLB kier stimulá uso konsiente di sèn.

Den e proyekto aki gobièrnu ta bai finansiá e pagonan inisial kompleto pa instalashon di e fasilidat pa Pagabon òf pa kambia bòternan di gas chikitu pa bòternan grandi pa hendenan di menos rekurso. Gastunan ku ta sigui pa uso normal ta keda pa e persona o famia na unda a pone e fasilidatnan. Pa bini na remarke pa haña e instalashonnan tin algun kriteria si. I esun prinsipal ta mará na entrada personal o di pareha . Gobièrnu a tuma un desishon enkuanto manera efektivo pa disidí si un persona òf famia ta bini na remarke pa ayudonan ku OLB ta ofresé.

Pa e parti di Pagabon ta OLB ta paga tur gastu di instalashon pa e kliente haña e Pagabon. E gastunan pa uso di koriente ta kai pa kuenta di e kliente. Ta importante pa menshoná ku riba rekomendashon di WEB NV nos a komprondé ku e Pagabon no ta sali bentahoso pa tur hende. Pesei ta importante pa e persona ku kier hasi petishon pa Pagabon, trese su resibu di koriente. E doño di kas mester firma un papel di outorisashon pa WEB pone e pagabon na e kas.

Hendenan ku ta bini na remarke pa hanja bòm di gas lo risibi 2 bòter grandi di gas. Nan mester entregá e bòternan chikitu di gas ku nan tin.

Promé ku e kliente por haña e bòternan di gas lo mester laga un instaladó ku OLB ta regla hasi e instalashon di loke ta nesesario. Lo mester tin un flur di betòn pa e bòternan para ariba i instalashon di regulator ets. Ora e insatlashon ta kla Curoil lo laga hasi inspekshon i riba òrdu di e inspektor di Curoil por hasi e páso pa pone e bòm di gas. Ora e bòm di gas bira bashí e persona mes lo mester kumpra nobo.

Tene na kuenta ku lo mester drenta den kasnan pa hasi e instalashon di e regulator. Pa e motibu aki MESTER tin un hende di konfiansa na kas ora ku e trabounan mester keda hasí.

Pa bin na remarke pa e fasilidat di Pagabon o bòm di gas grandi, yama na number di telefòn 717 1714 pa traha un sita. Tambe por pasa personal na kantor den kurá banda di FCB. Ta supliká tur persona ku kier bini na remarke pa trese un sédula bálido i komprobante di entrada di e personanan ku ta biba den kas i tin un entrada. I pa e parti di Pagabon mester trese un karta di doño di kas ku e ta bai di akuerdo pa laga hasi e instalashon. Dianan pa hasi petishon lo ta 8, 9,10 i 11 di Òktober 2019.


LET OP UW GELD – CAMPAGNE OM PAGABON EN GROTE GASFLESSEN TE FACILITEREN

Kralendijk – In het kader van het verbeteren van het niveau van leven in de wijken, het stimuleren van veiligheid in woonhuizen en armoedebestrijding gaat het eilandbestuur van Bonaire een informatiecampagne opstarten: ‘Let op uw geld’. In de beginfase loopt de campagne samen met het financieringsproject voor Pagabon (prepaid systeem van het WEB) en grote gasflessen. In de toekomst kunnen er meer acties verwacht worden in het kader van ‘Let op uw geld’, waarbij de OLB inwoners gaat helpen om bewust gebruik te maken van het geld waar ze over beschikken om hun kwaliteit van leven te verbeteren.

In dit project gaat het eilandbestuur complete beginbetalingen financieren voor de installatie van de Pagabon-faciliteit of om kleine gasflessen om te ruilen voor grote gasflessen bij minderbedeelde huishoudens. De kosten voor het verdere normale gebruik blijven voor de persoon of het gezin waar de faciliteiten zijn geplaatst. Er zijn wel enkele criteria om in aanmerking te komen om de installaties te krijgen. Het voornaamste criterium is gebonden aan het inkomen van de persoon of de partners. Het eilandbestuur heeft een besluit genomen over een effectieve manier om te beslissen of een persoon of gezin in aanmerking komt voor de bijstand die het OLB aanbiedt.

Voor wat betreft de Pagabon betaalt het OLB alle installatiekosten voor de klant om Pagabon te krijgen. De kosten voor het gebruik van stroom zijn voor rekening van de klant. Het is belangrijk om hier te vermelden dat wij van de WEB NV hebben vernomen dat de Pagabon niet voor iedereen voordelig is. Daarom is het belangrijk dat de persoon die een verzoek wil indienen voor Pagabon, zijn elektriciteitsrekening meebrengt. De eigenaar van het huis moet een toestemmingsverklaring ondertekenen zodat de WEB NV de Pagabon in het huis kan plaatsen.

Mensen die in aanmerking komen voor gasflessen krijgen 2 grote gasflessen. Als ze kleine gasflessen hebben, moeten ze die inleveren. Voordat de klant de gasflessen in bezit krijgt, moet een installateur die door het OLB aangewezen wordt het benodigde installeren. Er zal een betonnen vloer moeten zijn waarop de flessen kunnen staan en een gasregelaar-installatie enz. Als de installatie klaar is zal de Curoil een inspectie laten uitvoeren en in opdracht van de inspecteur van Curoil kan men overgaan tot het plaatsen van de gasflessen. Als de gasfles leeg is, moet de persoon zelf een nieuwe kopen.

Houd er rekening mee dat de installateur de huizen in moet kunnen gaan om de gasregelaar te installeren. Om die reden MOET er iemand thuis zijn wanneer de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

Om in aanmerking te komen voor de Pagabon faciliteit of de grote gasflessen, gelieve te bellen naar telefoonnummer 717 1714 om een afspraak te maken. Men kan ook persoonlijk langskomen op het kantoor naast de FCB. Iedereen die in aanmerking wil komen wordt verzocht een geldige sedula (ID) mee te brengen en een bewijs van inkomen van de personen die in het huis wonen en een inkomen hebben. De dagen waarop een verzoek ingediend kan worden zijn 8, 9, 10 en 11 oktober 2019.

Share This
error: Content is protected !!