Kralendijk – Pa mehorá e kondishonnan básiko pa empresariado eksitoso riba nos isla na un manera duradero i stimulá desaroyo ekonómiko di nos komunidat, Kámara di Komèrsio Boneiru (KvK) ku sosten di ministerio di Asuntunan Ekonómiko e aña aki ta kuminsá ku su proyektonan di KvK Academy i Business Incubator. Ámbos proyekto lo yuda empresarionan (ku ta kuminsando) pa bira mas eksitoso i ofresé nan e posibilidatnan pa seguidamente mantené e éksito aki.

Hasi negoshi na Boneiru tin ora por ta un berdadero desafio. Pa ‘startups’ por ehèmpel e parti di finansa, merkadeo i desaroyo di un ret komersial no tur ora ta mésun fásil. Ku un programa di lès pa enseñansa empresarial ku ta adaptá na nesesidatnan di empresarionan i un Business Incubator Kámara di Komèrsio ke krea konosementu, konseho dirigí riba práktika i un ambiente protehá, kaminda ‘startups’ por siña di otro i sostené otro. Pa e motibu ei KvK Academy ta enfoká riba desaroyo di un kuríkulo pa enseñansa empresarial i pa loke ta trata e proyekto di Business Incubator den koperashon ku Mangazina di Rei a skohe pa e empresarionan di ‘Arts & Crafts’ (Arte i Ofishi) na Rincon.

Te ku desèmber 2019 Kámara di Komèrsio lo aserká ‘stakeholder’-nan i empresarionan (ku ta kuminsando) pa a base di nesesidatnan di empresarionan boneriano hinka un programa di lès den otro i desaroyá un sitio kaminda empresarionan (ku ta kuminsando) por hasi nan komienso. Asina ei komo komunidat nos ta sòru pa nos empresarionan na un manera eksitoso i duradero por ofresé produktonan, servisionan i eksperensianan úniko, ku ta sali for di nos propio kultura i naturalesa i ku ta aportá na nos ekonomia. P’esei Kámara di Komèrsio ta spera riba koperashon di tur partido enbolbí.


KVK ACADEMY EN BUSINESS INCUBATOR VAN START

Kralendijk – Om de randvoorwaarden voor succesvol ondernemerschap op het eiland duurzaam te verbeteren en de economische ontwikkeling van de gemeenschap stimuleren zet de Kamer van Koophandel Bonaire (KvK) met steun van het ministerie van Economisch Zaken dit najaar de KvK Academy en het Business Incubator project in gang. Beide projecten zullen (startende) ondernemers helpen succesvoller te worden en hen de mogelijkheden bieden dit succes vervolgens vast te houden.

Ondernemen op Bonaire kan soms een ware uitdaging zijn. Voor startups zijn financiën, marketing en de ontwikkeling van een zakelijk netwerk bijvoorbeeld niet altijd even gemakkelijk. Met een op de behoeften van de ondernemers afgestemd lesprogramma voor ondernemerschapsonderwijs en een Business Incubator wil de Kamer kennis, praktijkgericht advies en een beschermde omgeving creëren waarin startups van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen ondersteunen.

Daarom richt de KvK Academy zich op de ontwikkeling van een curriculum voor ondernemerschapsonderwijs en is bij het Business Incubator project in samenwerking met Mangazina di Rei gekozen voor de Arts & Crafts ondernemers in Rincon.

De Kamer zal tot en met december 2019 stakeholders en (startende) ondernemers benaderen om op basis van de behoeften van Bonairiaanse entrepreneurs een lesprogramma samen te stellen en een locatie te ontwikkelen waar (startende) ondernemers aan de slag kunnen. Op die manier zorgen we er als gemeenschap voor dat onze ondernemers op succesvolle wijze blijvend unieke producten, diensten en ervaringen kunnen aanbieden die voortkomen uit onze eigen cultuur en natuur en bijdragen aan onze economie. De Kamer hoopt dan ook op de medewerking van alle betrokken partijen.

Share This
error: Content is protected !!