Kralendijk/Brussel – Despues di e dos bishitanan di trabou ku parlamentario oropeo Samira Rafaela a hasi e aña aki na Boneiru, no por a keda sin honr’é ku un bishita di parti di Boneiru. Durante elekshon di luna di mei di e aña aki el a logra haña sufisiente voto personal pa un asiento den Parlamento Oropeo, esaki danki tambe na votadónan di Boneiru.

Nan partisipashon na e konferensia di Asosashon di Paisnan i Teritorionan Ultramar di Union Oropeo (OCTA ) ku ta tuma lugá e siman aki na Brussel, a ofresé gezaghebber Edison Rijna i diputado Elvis Tjin Asjoe un oportunidat pa bishitá Samira Rafaela. Sra Rafaela a risibí nan kalurosamente i nan a haña un rekorido den e edifisio sumamente grandi kaminda 751 parlamentario oropeo tin nan ofisina i ta tene reunion. Samira Rafaela ta traha duru pa logra pone e partinan karibense di Reino riba agènda oropeo i pa mantené nan einan. El a invitá su wéspetnan boneriano pa bati na su porta si e por nifiká algu pa Boneiru.

Despues di e bishita na Parlamento Oropeo diputado Tjin Asjoe i gezaghebber Rijna a partisipá na e di 100 reunion tripartit di paisnan i teritorionan ultramar, Komishon Oropeo i e paisnan ku ta miembro di Union Oropeo. Komo ‘territorial authorised officer – ofisial teritorial outorisá’ diputado Elvis Tjin Asjoe a hiba palabra na nòmber di Entidat Públiko Boneiru. El a duna un splikashon di e konsepto di Blue Destination ku tin ku konbertí Boneiru den un komunidat sostenibel den e sentido mas ámplio di palabra i ku ta enfoká riba tur sektor di nos komunidat, for di enseñansa te fasilidatnan sosial.


BONAIRIAANSE DELEGATIE HARTELIJK VERWELKOMD DOOR EUROPARLEMENTARIËR SAMIRA RAFAELA

Kralendijk/Brussel – Na de twee werkbezoeken die Europarlementariër Samira Rafaela eerder dit jaar aan Bonaire bracht kon een tegenbezoek niet uitblijven. Bij de verkiezingen van mei dit jaar verwierf ze – mede dankzij de kiezers op Bonaire – voldoende persoonlijke stemmen om een zetel in het Europees Parlement te bemachtigen.

De deelname aan een conferentie van de Association of the Overseas Countries and Territories of the European Union (de OCTA) die deze week in Brussel wordt gehouden bood gezaghebber Edison Rijna en gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe de kans Samira Rafaelaop te zoeken. Ze werden hartelijk ontvangen en kregen een rondleiding door het enorme gebouw waar 751 Europarlementariërs kantoor houden en vergaderen. Samira Rafaela werkt er hard aan de Caribische delen van het Koninkrijk op de Europese agenda te krijgen en te houden. Zij nodigde haar Bonairiaanse gasten uit bij haar aan de bel te trekken als ze iets voor Bonaire kan betekenen.

Na het bezoek aan het Europees Parlement namen gedeputeerde Tjin Asjoe en gezaghebber Rijna deel aan de 100ste tripartite bijeenkomst van de landen en gebieden overzee, de Europese Commissie en de lidstaten van de Europese Unie. Als ‘territorial authorised officer’ voerde Tjin Asjoe namens het openbaar lichaam het woord. Hij gaf een toelichting op het Blue Destination-concept dat van Bonaire een duurzame samenleving in de breedste zin van het woord moet maken en betrekking heeft op alle geledingen van de samenleving, van onderwijs tot sociaalmaatchappelijke voorzieningen.

Share This
error: Content is protected !!