KRALENDIJK – Enkonekshon ku preguntanan, enkuanto un posibel traslado di señor G. Jamaloodin for di prizòn na Bonèiru, Ministerio Públiko ta informá lo siguiente. Punto di salida ta ku personanan ku a komete un echo kastigabel na Kòrsou i ku tambe a haña un kondena na Kòrsou, tin di sinta nan kastigu na Kòrsou. Esaki ta konta tambe pa personanan ku ta sospechá di a kometé un echo kastigabel aki na Kòrsou i ku ta sintando un detenshon preventivo, en espera di tratamentu di nan kaso. Esaki por ta diferente, si pa motibu di seguridat, ta konsiderá nesesario pa aloká e persona enkuestion den un otro instituto den Reino. Pa señor Jamaloodin tambe ta konta, ku lo traslad’é pa Kòrsou i lo aloké den un sentro di detenshon riba e isla, na momentu ku e situashon ta permití esaki. Pa loke ta trata e momentu riba kua e traslado aki por i lo tuma lugá Ministerio Públiko – teniendo kuenta netamente ku aspektonan di seguridat – no ta duna informashon.


OVERPLAATSING JAMALOODIN

KRALENDIJK – Naar aanleiding van berichtgeving in – , en vragen uit, de lokale media over een eventuele overplaatsing van de heer G.R. M. Jamaloodin uit de gevangenis in Bonaire, bericht het Openbaar Ministerie als volgt. Uitgangspunt is dat personen die in Curaçao een strafbaar feit hebben begaan en ook in Curaçao zijn veroordeeld, hun straf aldaar uitzitten. Hetzelfde geldt ook voor personen die ervan verdacht worden hier een strafbaar feit hebben begaan en in voorlopige hechtenis zitten, in afwachting van de behandeling van hun strafzaak. Het vorenstaande kan anderszijn, indien wegens veiligheidsoverwegingen, plaatsing in een andere inrichting binnen het Koninkrijk nodig wordt geacht. Ook voor de heer Jamaloodin geldt, dat hij naar Curaçao zal worden overgebracht en geplaatst zal worden in een detentiecentrum op het eiland, op het moment dat de situatie dat toelaat. Over het moment waarop deze overplaatsing kan en zal geschieden, kan het Openbaar Ministerie, – juist uit veiligheidsoverwegingen – , geen mededelingen doen.

Share This
error: Content is protected !!