KRALENDIJK – Tur aña mas ku 550.000 miembro di clubnan di Kiwanis ront mundu ta tuma parti na un dia di servisio na komunidat: Kiwanis One Day. E aña aki Kiwanis One Day a tuma lugá riba 26 di òktober. Kiwanis Club of Kralendijk Bonaire a skohe Parke Antonio Nicolaas na Nort’i Saliña despues ku un di e miembronan a ripara ku e parke tabata tin mester di atenshon i mantenshon. E parke tabata tin hopi yerba i bòshi di mata ku a krese, bòter kibrá tur kaminda, tambe aparatonan di hunga ku mester di reparashon. Hasta asina e muchanan tabata purba hunga den e parke. Djasabrá pasá e miembronan di Kiwanis Club of Kralendijk Bonaire a traha duru den Nort’i Saliña: nan a chapi, snui, kap, limpia i fèrf pa hasi e parke mas bunita. Tabata bunita pa wak ku algun bisiña i muchanan di e bario a disidi di manera spontáneo pa duna un man. Huntu ku bisiñanan i famianan di e miembronan, Kiwanis Club of Kralendijk Bonaire a logra duna parke Alejandro Nicolaas e “facelift” nesesario. E muchanan a bira asina entusiasmá ku mesora nan a bai hunga, zoya i subi den palu.

Kiwanis Club of Kralendijk Bonaire tin e intenshon pa sigi yuda ku e mantenshon di e parke pa e muchanan di Nort’i Saliña por sigi hunga na un luga seif.

Kiwanis Club of Kralendijk Bonaire ke gradisi e sigiente instansianan i personanan: Selibon pa e baki di sushi, Krioyo Paint pa e fèrf i atributonan, Skyview, sra. Martina Martilla di Stichting Maskarada, sr. Gilbert Alberto, sr. Pierre Perrigault Monte, famia Dorothea-Cruz, sra. Clorinda Bernabela i nos famianan ku di un of otro manera a yuda pa e proyekto aki ta un èksito.


NED: KIWANIS ONE DAY: ALEJANDRO NICOLAAS PARK

KRALENDIJK – Elk jaar nemen meer dan 550.00 leden van Kiwanis-clubs over de hele wereld deel aan Kiwanis One Day, een dag waarbij vrijwilligers de handen uit de mouwen steken om de wereld te laten zien welke impact de Kiwanis-familie elke dag heeft op de gemeenschap. Dit jaar viel Kiwanis One Day op 26 oktober. Kiwanis Club Kralendijk Bonaire koos voor het Alejandro Nicolaas-park in Nort’i Saliña, nadat een clublid zag dat het wat aandacht en onderhoud nodig had. Er was veel overgroei van gras en onkruid, gebroken glas, bovendien moesten de speeltoestellen gerepareerd worden. Zelfs in die staat probeerden de kinderen het park en de schommels te gebruiken.

De leden van de club hebben afgelopen zaterdag hard gewerkt in Nort’i Saliña: ze moesten wieden, scheppen, harken, snoeien en schilderen om het park en de speeltoestellen mooier te maken. Het was leuk om te zien dat sommige buren van het park en enkele kinderen spontaan besloten om te helpen.

Samen met de vrijwilligers uit de buurt en familieleden heeft de Kiwanis-club van Kralendijk Bonaire het park en de speeltuin een broodnodige facelift gegeven. De kinderen waren zo enthousiast, dat ze meteen begonnen te spelen, te schommelen en in de boom te klimmen.

Kiwanis Club van Kralendijk Bonaire is van plan te helpen bij het onderhoud van het park om ervoor te zorgen dat de kinderen een veilige plek hebben om met hun vrienden te spelen.

Kiwanis Club van Kralendijk Bonaire wil de volgende instanties en personen bedanken: Selibon voor de afvalcontainer, Krioyo Paint voor verf en benodigdheden, Skyview, mw. Martina Martilla van Stichting Maskarada, dhr. Gilbert Alberto, dhr. Pierre Perrigault Monte, de familie Dorothea-Cruz, mw. Clorinda Bernabela en onze eigen familieleden die op een of andere manier geholpen hebben om dit project tot een succes te maken.


ENG: KIWANIS ONE DAY: ALEJANDRO NICOLAAS PARK

KRALENDIJK – Every year, more than 550,000 members of Kiwanis clubs around the world participate in a day of service, Kiwanis One Day, to show the world the impact the Kiwanis family makes every day. In 2019, Kiwanis One Day was observed on October 26. The Kiwanis Club of Kralendijk Bonaire chose the Alejandro Nicolaas park in Nort’i Saliña, after a member of the club saw that it needed some attention and maintenance. There was a lot of overgrown grass and weeds, broken glass and the playground equipment needed repairs. Even in that state the kids were trying to use the park and swings.

The members of the club spent last Saturday weeding, shoveling, raking, pruning and painting in Nort’i Saliña. It was nice to see that some neighbors of the park and some kids spontaneously decided to help.

Together with the volunteers from the neighborhood and family members, the Kiwanis Club of Kralendijk Bonaire provided the park and playground with a much-needed facelift. The kids were so excited that they started playing immediately, swinging and climbing in the tree.

Kiwanis Club of Kralendijk Bonaire intends to help with the upkeep of the park to ensure that the kids can have a safe space to play with their friends.

Kiwanis Club of Kralendijk Bonaire would like to thank Selibon for the waste container, Krioyo Paint for paint and supplies provided, Skyview, Ms. Martina Martilla of Stichting Maskarada, the Dorothea-Cruz family, Mrs. Clorinda Bernabela, and our own family members who in one way or other helped to make this project a success.

Share This
error: Content is protected !!