Kralendijk – Entrante 1 di novèmber Sekretario Insular Nereida ‘Nerry’ Gonzalez ta bira ‘Kwartiermaker Deelnemingen’. Den su funshon nobo Gonzalez ta bai konsehá Kolegio Ehekutivo kon na un manera duradero por salbaguardiá ‘good corporate governance’ den entidatnan di gobièrnu. Ta trata di regulá i sinkronisá henter e kadena, dirigí i kontrolá e entidatnan ei, duna kuenta i rason tokante e entidatnan aki i supervisá nan.

Den kuadro di e Akuerdo Intergubernamental CRM Link a investigá struktura i funshonamentu di kompanianan anónimo di gobièrnu i fundashonnan di gobièrnu i e supervishon riba nan. For di e investigashon a resultá ku a hasi sierto progreso riba tereno di ‘good governance’ den entidatnan di gobièrnu sí, pero ku tin nesesidat pa mehorashon. Na interes di komunidat e kompanianan anónimo di gobièrnu i e fundashonnan mester bai funshoná optimalmente.

Ta tarea di e ‘Kwartiermaker Deelnemingen’ pa duna e proseso akí e impulso nesesario. Kompanianan anónimo di gobièrnu i fundashonnan ta hunga un ròl importante den komunidat boneriano. Ta na interes di siudadanonan i empresanan ku e kompanianan anónimo di gobièrnu i e fundashonnan akí ta funshoná a base di un operashon komersial profeshonal íntegro, ku efisiensia pa loke ta trata gastunan i ku enfoke riba kliente.

Den konsulta ku Gonzalez, Kolegio Ehekutivo a disidí pa nombr’é komo ‘Kwartiermaker Deelnemingen’ pa kumpli ku e rekomendashonnan di e investigashon di CRM Link. Esaki a sosodé despues ku anteriormente ya kaba sra Gonzalez a duna di konosé ku despues di 22 aña komo Sekretario Insular e ke un desafio nobo. Tambe e kier a duna espasio na un talento nobo pa gana eksperensia komo Sekretario Insular. Segun Kolegio Ehekutivo e eksperensia ku sra Gonzalez a akumulá komo Sekretario Insular pa ekselensia ta hasié apto pa e funshon di ‘Kwartiermaker Deelnemingen’.

Kolegio Ehekutivo ta gradisí Gonzalez pa su dedikashon komo Sekretario Insular. Kolegio Ehekutivo ta dese’é hopi éksito den su funshon nobo. Kolegio Ehekutivo ta kombensí ku sra Gonzalez lo pone un base sólido pa un estilo di ‘good governance’ aun mas mihó na Boneiru. Entretantu reklutashon di un Sekretario Insular nobo ta den preparashon.


BESTUURSCOLLEGE BENOEMT NERRY GONZALEZ TOT KWARTIERMAKER DEELNEMINGEN

Kralendijk – Eilandsecretaris mr. Nereida ‘Nerry’ Gonzalez wordt per 1 november Kwartiermaker Deelnemingen. In haar nieuwe functie gaat Gonzalez het Bestuurscollege adviseren hoe bij de overheidsentiteiten good corporate governance duurzaam kan worden geborgd. Het gaat om het regelen en afstemmen van de gehele keten, van het sturen en beheersen van die entiteiten, het afleggen van verantwoording over deze entiteiten en het houden van toezicht daarop.

In het kader van het Bestuursakkoord heeft CRM Link onderzoek gedaan naar de structuur en werking van overheid nv’s, stichtingen van de overheid en het toezicht daarop. Uit het onderzoek is gebleken dat op het gebied van good governance overheidsentiteiten weliswaar vorderingen zijn gemaakt, maar dat er noodzaak is tot verbetering. Zo moeten de overheid nv’s en de stichtingen in het belang van de samenleving optimaal gaan functioneren.

Het is aan de Kwartiermaker Deelnemingen om dit proces de noodzakelijke impuls te geven. Overheid nv’s en stichtingen vervullen een belangrijke rol in de Bonairiaanse samenleving. Het is in het belang van burgers en bedrijven dat deze nv’s en stichtingen op basis van een professionele bedrijfsvoering integer, kostenefficiënt en klantgericht functioneren.

Het Bestuurscollege heeft in overleg met Gonzalez besloten om haar als ‘Kwartiermaker Deelnemingen’ te benoemen om invulling te geven aan de aanbevelingen uit het onderzoek van CRM Link. Dit gebeurde nadat Gonzalez eerder al had aangegeven dat ze na 22 jaar als Eilandsecretaris een nieuwe uitdaging wil. Ze wilde ook de ruimte aan nieuw talent bieden om ervaring als Eilandsecretaris op te doen. Volgens het Bestuurscollege maakt de ervaring die Gonzalez als Eilandsecretaris opdeed, haar bij uitstek geschikt voor de functie van Kwartiermaker Deelnemingen.

Het Bestuurscollege dankt Gonzalez voor haar inzet als Eilandsecretaris. Het college wenst haar veel succes toe in de nieuwe functie. Het BC is ervan overtuigd dat Gonzalez een goede basis zal leggen voor een nog betere vormgeving van good governance op Bonaire. De werving van een nieuwe eilandsecretaris is inmiddels in voorbereiding.

Share This
error: Content is protected !!