Riba djasabra 2 novèmber entre 08:30 i 9:20 di mainta na e sitio di buseo Oil Slick Leap deskonosínan a kibra un bentana di un outo ku tabata stashoná na e sitio i a bai ku vários pertenensia bou di kua un kámara i un brel di solo.

Riba djadumingu 3 di novèmber banda di 7:30 di mainta a mèldu na polis destrukshon di un skuter na Kaya Soeur Bartola. E hòmber di inisialnan L.G.W di 35 aña di edat a keda detené relashoná ku destrukshon. Banda di 8or riba e mes un mainta a mèldu tambe ku un mucha lo a hera di hoga. A transportá e mucha pa kuido médiko pa hospital i su situashon no ta konosí.

Banda di 12.30 di mèrdia a drenta yamada na polis ku lo tabatin un kaso di destrukshon i menasa na un sitio di konstrukshon na Kaminda di Lac. Aki un deskonosí a menasá un dirigente di e proyekto ku un machete. Despues ela okashoná daño na e outo di trabou di e víktima.

Post riba facebook KPCN

Den e simannan tras di lomba a drenta mas ku 10 keho na polis tokante un grupo di kuater kachó ku lo a mata otro bestia di kas, a kousa destrukshon den kurá i ta forma un peliger pa hende.

Konforme e ordenansa di lei di kachó kada doño di kachó ta responsabel pa su animal. Pa e motibunan ariba menshoná a duna kuerpo outorisashon speshal pa tuma medida ekstremo kaminda ta nesesario.

Konsiderando ku esaki no ta e manera preferá pa operá di kuerpo, a bolbe tuma kontakto ku vários instansia ku di un òf otro forma por atendé ku e kachónan bou di kua Dierenbescherming Bonaire.

Nos ta lamentá e manera ku a publiká e mensahe aki den media.

Atrobe, konsiderando e molèster i peliger ku e kuater kachónan aki okashoná no ta keda otro opshon sino di tuma medida. Polis ta hasi su esfuerso pa hasi esaki via di instansianan. Pero si esaki no logra mester tuma otro medida.


POLITIEBERICHTEN VAN VRIJDAG 01 NOVEMBER TOT EN MET MAANDAG 4 NOVEMBER 2019

Op zaterdag 2 november is er bij de duikplek Oil Slick Leap tussen 8.30 uur en 9.20 uur het rechterzijraam van een huurauto ingeslagen en zijn er diverse goederen (waaronder een camera en een zonnebril) meegenomen.

Op zondag 3 november is om 7.29 uur in de ochtend een melding gedaan van vernieling van een scooter aan de Kaya Soeur Bartola. De man L.G.W van 35-jarige leeftijd is aangehouden in verband met vernieling.

Omstreeks 8.00 uur in de ochtend is een melding gedaan van een kind dat dreigde te verdrinken. Het kind is vervoerd naar het ziekenhuis voor medische hulp. De situatie is nog niet bekend.

Omstreeks 12.26 in de middag is melding gedaan van vernieling en bedreiging bij een bouwproject gelegen aan de Kaminda di Lac. Hier heeft een (voor de politie onbekende) man de projectleider van het bouwproject bedreigd met een kapmes (machete). Vervolgens heeft hij schade toegebracht aan het dienstvoertuig van het slachtoffer.

Facebook post KPCN

Er zijn in de afgelopen weken meer dan 10 klachten binnengekomen van een groep van 4 honden die meerdere huisdieren hebben gedood, schade aanbrengen aan tuinen en een bedreiging vormen voor mensen.

Conform de hondenverordening is elke baas verantwoordelijk voor hun honden. Naar aanleiding van het bovengenoemde is aan het korps toestemming gegeven om extreme maatregelen toe te passen.

Gezien dit niet de voorkeur heeft van het korps, is nogmaals contact opgenomen met diverse instanties die de honden op een andere manier weg kunnen halen, waaronder Dierenbescherming Bonaire.

Wij betreuren de manier dat deze boodschap in de media is geplaats.

Share This
error: Content is protected !!