KRALENDIJK – E aña aki ta selebrá 30 aña ku e Tratado di Derecho di Mucha di Nashonnan Uní a ser firmá, den kua ta trata tur tópiko ku tin di aber ku muchanan i hóbennan, pa asina nan por krese bon i sano.

Sentro pa Hubentut i Famia a organisá diferente aktividat pa selebrá e fecha importante aki. E aña aki e tema ta “Hóbennan tin bos” i un di e aktividatnan ta un teater interaktivo, kaminda un grupo di 10 hóben di Boneiru lo trese dilanti temanan ku ta preokupá nos hubentut awendia, manera; violensia, “cyber-bullying”, “sexting”, i hóbennan i nan futuro, kiko awor?

Pa medio di obra di teatro, hóbennan i komunidat, por partisipá den, diálogo, ekspreshon di nan sintimentu i pensamentunan, ideanan tokante temanan relashoná ku nan presente i futuro; Di manera ku huntu nos por reflehá i siña, kon por reakshoná riba e situashonnan fèrfelu aki; kon nos por bin ku ideanan pa kambio, òf kon nos lo por pone e ideanan ei den akshon.

E presentashon di teater lo tuma lugá, djamars 12, djárason 13 i djabièrnè 15 di novèmber, for di 11’or te 13’or na Jong Bonaire, kaminda hóbennan di SGB por partisipá aktivamente durante kada presentashon.

Djabièrnè 15 di novèmber tin un presentashon speshal pa públiko en general for di 19:00 te 21:00. Esnan interesá por pasa na Sentro pa Hubentut i Famia pa tuma karchi.

E otro aktividat pa klousurá e selebrashon di Dia Internashonal di Derecho di Mucha, lo ta e tradishonal Parada di Lus di Sentro Hubentut i Famia, kaminda muchanan, mayornan i komunidat Boneriano por partisipá. E aña aki e parada lo salí for di Sentro Hubentut i Famia 18:00 i lo kaba na Wilhelminaplein, kaminda lo tin un show kòrtiku.

Pa mas informashon, pasa libremente na Sentro Hubentut i Famia na kaya Prinses Marie # 7 òf bèl riba telefon 7157200.


20 NOVEMBER IS DE INTERNATIONALE DAG VAN DE RECHTEN VAN HET KIND.

KRALENDIJK – Dit jaar wordt het 30-jarig bestaan gevierd van het ondertekenen van het verdrag van de Rechten van het Kind door de Verenigde Naties. Daarin staan alle thema’s die te maken hebben met veilig en gezond opgroeien van kinderen en jongeren.

Het Centrum Jeugd en Gezin Bonaire organiseert jaarlijks verschillende activiteiten om deze belangrijke datum te vieren. Dit jaar is het thema “ Jongeren hebben een stem” en één van de activiteiten is een interactief participatie jongerentheater. Hierbij brengt een groep van 10 jongeren van Bonaire, voor hen zorgwekkende thema’s naar voren, zoals; Geweld, Cyberbully, “Sexting” of “Jongeren en hun toekomst, wat nu?”

Middels het theaterstuk kunnen jongeren en hun gemeenschap empowered worden door dialoog, mening, gevoelens, ideeën en gedachten uitwisseling rondom deze thema’s. Samen hebben de jongeren een heel proces meegemaakt, waarbij reflectie en leren een belangrijk deel van zijn. Om vervolgens manieren te overwegen en bedenken voor verandering en in beweging komen voor acties.

De presentaties van de theaterstukken zullen op dinsdag 12, woensdag 13 en vrijdag 15 november plaatsvinden in de ochtenduren op Jong Bonaire. Het theater heeft als publiek jongeren van het SGB en Liseo en de bedoeling is om actief te participeren aan dit geheel.

Vrijdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur is er een speciale presentatie voor ouders van de acteurs/actrices en betrokkenen. Geïnteresseerden kunnen via Het Centrum Jeugd en Gezin een kaartje opvragen.

De tweede activiteit is op de 20ste november, de jaarlijkse lampionnen optocht, waarbij alle kinderen en jongeren uitgenodigd worden om samen met hun ouders, kennissen en vrienden licht te werpen en gezamenlijk kracht bij te zetten op het verdrag van de Rechten van het Kind.

Er wordt gestart met de optocht om 18.00 uur bij het Centrum Jeugd en Gezin gebouw, en geëindigd bij Wilhelmina Park. Bij aankomst in het park volgt er een korte show.

Langs deze weg nodigt het Centrum Jeugd en Gezin alle gezinnen uit om alvast lampionnen te maken en met lichtjes te komen.

Voor meer informatie kunt u gerust kontakt nemen met het Centrum Jeugd en Gezin na kaya Prinses Marie # 7 òf telefoon 7157200.

Share This
error: Content is protected !!