Kralendijk – Ekspertonan di fundashon ”Green Destinations” ta bai asistí Bonaire ku desaroyo di un programa di sertifikashon pa determiná kon leu Boneiru ta kumpli ku e kondishonnan pa por yama su mes un Destinashon Blou (“Blue Destination”).

Pa yega na esaki, awe durante inisio di konferensha Masterplan 2030, diputado Elvis Tjin Asjoe a firma un akuerdo di entendimentu, un Memorandum of Understanding, ku e representante lokal di Green Destinations, Gerjanne Voortman. E konsepto “Blue Destination” tin ku hasi Boneiru un komunidat sostenibel kaminda prosperidat i bienestar ta den balansa. Esaki ta nifiká: stimulá adelanto ekonómiko ku mantenshon di Boneiru su identidat propio, kultura, naturalesa, medio ambiente i bienestar di su siudadanonan.

E programa di sertifikashon ku entidat públiko Boneiru ta bai desaroyá huntu ku Green Destinations por yuda tantu gobièrnu lokal komo organisashonnan i kompanianan determiná kon leu nan ta kumpli kaba ku e kondishonnan di e konsepto di Destinashon Blou, pa asina por tuma medida dirigí pa logra metanan di sostenibilidat. ‘Green Destinations’ a definí normanan pa esaki, ku ta wòrdu apliká mundialmente. Lo tradusí e normanan akí na situashon lokal i ambishon di Boneiru.

“Un programa di sertifikashon ta un instrumentu útil i bon biní. E ta duna un bista kla kiko nos tur huntu mester hasi ainda pa bira e promé Destinashon Blou na mundu. Ora nos ta asina leu, e proseso di sertifikashon ta duna nos tambe prueba ku nos ta realmente un Destinashon Blou,” segun diputado Tjin Asjoe.

E konsepto di Destinashon Blou ta un inishativa di ofisina di turismo, Stinapa, Kámara di Komèrsio i Bonhata, gobièrnu di Boneiru ta sosten’é. Green Destinations, komo un fundashon ku no dirigí riba ganashi, ta enfoká riba kolaborashon mundial di organisashonnan eksperto, kompania i instanshanan akadémiko ku ta para pa promoshon di turismo duradero.


SAMENWERKING MET GREEN DESTINATIONS IN MOU VASTGELEGD

Kralendijk – Experts van de Green Destinations Foundation gaat Bonaire helpen bij de ontwikkeling van een certificeringsprogramma om te meten in welke mate het eiland voldoet aan de voorwaarden zich Blue Destination te mogen noemen.

Gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe heeft daartoe vandaag tijdens de Kickoff Meeting Masterplan 2030 een Memorandum of Understanding ondertekend met de lokale vertegenwoordiger van Green Destinations, Gerjanne Voortman. Het Blue Destination-concept moet van Bonaire een duurzame samenleving maken waar welvaart en welzijn in een balans zijn, dat wil zeggen: het stimuleren van economische vooruitgang met behoud van de eigen identiteit van Bonaire, cultuur, natuur, milieu en welbevinden van de bevolking.

Het certificeringsprogramma dat het openbaar lichaam samen met Green Destinations gaat ontwikkelen kan behalve de lokale overheid ook organisaties en bedrijven helpen bepalen in welke mate zij nu reeds aan de voorwaarden van het Blue Destination-concept voldoen zodat zij gerichte maatregelen kunnen nemen om duurzaamheidsdoelen te bereiken. Green Destinations heeft daarvoor normen gedefinieerd die wereldwijd worden toegepast. Deze zullen worden vertaald naar de Bonairiaanse omstandigheden en ambities.

,,Een certificeringsprogramma is een welkom hulpmiddel.. Het maakt inzichtelijk wat we met zijn allen nog moeten doen om de eerste Blue Destination ter wereld te worden. Als we zo ver zijn kunnen wij dankzij het certificeringsproces bovendien bewijzen dat we dat ook daadwerkelijk zijn”, aldus gedeputeerde Tjin Asjoe.

Het Blue Destination-concept is een initiatief van het toeristenbureau, natuurorganisatie Stinapa, de Kamer van Koophandel en Bonhata en wordt gesteund door het openbaar lichaam.

Green Destinations leidt als stichting zonder winstoogmerk een wereldwijd partnerschap van expertorganisaties, bedrijven en academische instellingen die voor het bevorderen van duurzaam toerisme staan.

Share This
error: Content is protected !!