Kralendijk – Siudadanonankuaindamesterkambia nan plachinan di number bieu pa un nobo, awor tin tempu pa hasiesei pa mas tardá 10 di desèmber 2019. Ku esaki e fecha mas tardá  di 29 di novèmber 2019 pa remplasá e plachinan di number bieu ta kaduká. Esaki ta nifikátambekusiudadanonankuainda no a remplasá nan plachinan di number bieu, no ta kore e riesgoentrante 1 di desèmber 2019, ku nan ta haña un but namomentoku polis kontroláplachi di number.

‘Lei ta reglaenbèrdatkuribakorementu di outoku un plachi di number ku no ta bálido tin un but bastahaltu. Di un otrobandaKolegioEhekutivokedunanossiudadanonan mas tempu pa kambia nan plachinan di number bieu. Nos a disidí pa biniku un areglo di transishonpasobra un manehososial ta hopiimportante pa nos.’ AsinaKolegioEhekutivo a deklará.

‘Intenshon di e areglo di transishon ta pa evitákusiudadanonan ta haña un but bastahaltupasobra nan no tin plachi di number noboainda. Naturalmentemanera semper siudadano tin kutene nan mesna lei. Nan tin obligashon pa renobá nan plachinan di number. Nos ta tenekuentakuesaki, peronos ta duna nan temputambe pa hasiesaki. Ta prolongá e periododenter di kuamesterhasiesaki pa un biaha so. Nos ta sperakuningunhende no ta haña but despues di e areglo di transishon.’ KolegioEhekutivo ta informá polis iMinisterioPúblikotokante e areglo di transishon.

Siudadanonankuainda no a kambia nan plachinan di number, portraha un sitakudepartamento di Finansa. E number di telefòn ta 717 5330 ekstenshon 2637. E adrès di mail ta belasting-olb@bonairegov.com. E number di whatsapp ta 770 5330.


KENTEKENPLATEN TOT UITERLIJK 10 DECEMBER 2019 VERVANGEN

Overgangsregeling wisselen van oude nummerplaten

Kralendijk – Burgers die hun oude nummerplaten nog moeten vervangen voor een nieuwe, hebben nu de tijd om dat tot uiterlijk 10 december 2019 te doen.  Hiermee vervalt de uiterste datum van 29 november 2019  voor het vervangen van de oude nummerplaten. Het betekent ook dat burgers die de oude nummerplaten nog niet hebben vervangen,  niet langer per 1 december 2019 het risico lopen dat ze bij een politiecontrole een boete krijgen.

,,Bij de wet is het inderdaad zo geregeld dat voor het rondrijden met een ongeldige nummerplaat een fikse boete staat. Aan de andere kant wil het BC burgers meer tijd geven om oude kentekenplaten te verwisselen. We hebben besloten een overgangsregeling in te stellen omdat een sociaal beleid heel belangrijk is voor ons.” Zo heeft het Bestuurscollege verklaard. 

,,De overgangsregeling is bedoeld om te voorkomen dat burgers een fikse boete krijgen omdat ze nog geen nieuwe nummerplaat hebben. Burgers moeten zich natuurlijk zoals altijd aan de wet houden.  Ze zijn verplicht om hun kentekenplaten te vernieuwen.  We houden hier rekening mee maar geven hen ook de tijd om dit te doen. De periode waarbinnen dit moet gebeuren wordt nu voor één keer verlengd. We hopen dat na de overgangsregeling niemand een boete krijgt.” Het Bestuurscollege informeert de politie en het Openbaar Ministerie over de overgangsregeling. 

Burgers die hun kentekenplaat nog niet hebben verwisseld, kunnen een afspraak maken met de afdeling Financiën. Het telefoonnummer is 717 5330 toestel 2637. Het mailadres is belasting-olb@bonairegov.com. Het whatsappnummer is 770 5330.

Share This
error: Content is protected !!