Di 21 te ku 27 di òktoberi di 28 di òktober te ku 3 di novèmber, a tene un kampaña kaminda por a entregá arma (di kandela) respektivamente na Saba i Sint Eustatius i na Boneiru. Durante e kampaña, habitantenan ku tabatin un arma (di kandela) den nan poseshon, por a entregá esaki.Durante di e akshon aki a entregá 1 arma di kandela na Saba i 2 na Boneiru. Tantu Kuerpo Polisial Hulanda Karibense komo Ministerio Públiko ta hopi satisfecho kue kantidat di arma entregá.Minimalisashon di arma (di kandela ) ilegal ta na interes di un i tur.  Si despues di e akshon topa ku arma di kandela, lo persiguí esun ku tine penalmente.

Tambe vários skol naHulanda Karibense a partisipá na un kompetensia pa ilustrá kon un isla sin arma di kandela lo ta. Lo anunsiá e ganadónan djaluna 25 di novèmber via nos página di Facebook‘Wapensweg’.


POLITIEBERICHTEN VAN  WOENSDAG 20 NOVEMBER TOT EN MET VRIJDAG 22 NOVEMBER 2019

Van 21 tot en met 27 oktober en van 28 oktober tot en met 3 november werd er respectievelijk op Saba en Sint Eustatius en op Bonaire, een inleveractie van (vuur)wapens gehouden. Tijdens de campagne konden burgers die in het bezit waren van vuurwapens deze inleveren.Tijdens de actie is er op Saba 1 vuurwapen ingeleverd en op Bonaire 2.  Zowel het Korps Politie Caribisch Nederland als het Openbaar Ministerie zijn zeer tevreden over het aantal ingeleverde wapens.Het terugdringen van illegaal (vuur)wapenbezit is in het belang van een ieder.  Mochten er na de actie nog vuurwapens aangetroffen worden zal de houder wel strafrechtelijk vervolgd worden.

Ook hebben diverse scholen in Caribisch Nederland deelgenomen aan een wedstrijd om te illustreren hoe een eiland zonder vuurwapens er uit zal zien. De winnaars van deze wedstrijd zullen opmaandag 25 november bekend gemaakt worden via onze Facebook pagina ‘ Wapens weg’.

Share This
error: Content is protected !!