Kralendijk  – Por apliká e fórmula eksitoso di World Startup Factory na Boneiru tambe? E pregunta ei tabata sentral durante e bishita ku diputado Elvis Tjin Asjoe a hasi na The Hague Tech kamindá World Startup Factory ta desempeñá e ròl di aseleradó. 
Maneho di Kolegio Ehekutivo ta enfoká tambe riba hasi e klima pa empresarionan mas atraktivo. Un parti importante di esei ta krea bon sirkumstansianan bou di kua startup-nan por floresé. Mirando e desafionan ku nos komo isla chikitu ta enfrentá i nos ambishon grandi pa bira un komunidat sostenibel, un generashon nobo di empresario ku un mentalidat inovativo mester bai hunga un ròl prominente,” segun e diputado.
Tjin Asjoe a haña un rekorido den e edifisio di The Hague Tech ku ta establesé den un anterior ministerio na Den Haag. ‘Ta un tipo di kamber di parto. Empresarionan hóben, hopi biaha studiantenan ku no mas ku un idea, pa un suma chikitu por bira miembro i hasi uso di e fasilidatnan i, si nan krese bira mas grandi, hür un espasio pa ofisina.’  E konsepto ta haña hopi akseptashon. E ‘community’ ta krese eksplosivamente i entretantu ta konta 350 miembro i 40 ‘startup’.
Un faktor importante pa éksito ta presensia di World Startup Factory ku ta guia startup-nan poniendo un ‘coach’ disponibel en kambio di un par di porshento di akshon, habri retnan di kontakto, hasi kontakto ku merkado i buska finansiadó. Hinkando empresarionan nobo i sosten profeshonal bou di un solo dak, ta surgi un ambiente hopi inspirativo den kua ideanan ku a kaba di nase por krese i bira empresanan eksitoso di futuro.”
Diputado Tjin Asjoe ta kombensí ku e konsepto por nifiká hopi pa desaroyo di Boneiru. ,,Loke ta na mi agrado ta ku World Startup Factory ta enfoká riba sektornan sostenibel. Esei ta konektá perfektamente ku nos propio konsepto di Blue Destination. Nos a palabrá pa eksplorá di ki manera World Startup Factory por duna nos un man ku realisashon di un fasilidat ku posibilidatnan pa startup-nan lokal, pero ku kua nos por sedusí startup-nan di pafó di Boneiru tambe pa establesé nan mes riba nos isla.’’  
Riba potrèt:

Diputado Elvis Tjin Asjoe a haña un rekorido den The Hague Tech.

Diputado Elvis Tjin Asjoe i konsehero Bianca Peters den kombersashon ku Hub Jongen, un di e partnernan di World Startup Factory.  

Na momentu di publikashon di e potrètnan, por fabor menshona: Foto Nico van der Ven

SUCCESFORMULE WORLD STARTUP FACTORY  OOK HEEL GOED TOEPASBAAR OP BONAIRE

Kralendijk  – Kan de succesvolle formule van de World Startup Factory ook op Bonaire worden toegepast? Die vraag stond centraal tijdens een bezoek dat gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe onlangs heeft gebracht aan The Hague Tech waar de World Startup Factory de rol van ‘accelerator’ vervult.

Het beleid van het Bestuurscollege is er mede op gericht het ondernemersklimaat aantrekkelijker te maken. Een belangrijk onderdeel daarvan is het creëren van goede omstandigheden waarin startups tot bloei kunnen komen. Kijkend naar de uitdagingen waarvoor wij als klein eiland staan en onze grote ambitie een duurzame samenleving te worden zal een nieuwe generatie innovatief ingestelde ondernemers een vooraanstaande rol moeten gaan spelen”, aldus de gedeputeerde.
Tjin Asjoe kreeg een rondleiding door het gebouw van The Hague Tech dat gevestigd is in een voormalig ministerie in Den Haag. ,,Het is een soort grote kraamkamer. Jonge ondernemers, vaak studenten met niet meer dan een idee, kunnen voor een klein bedrag lid worden en gebruikmaken van de faciliteiten en, als ze doorgroeien, kantoorruimte huren.” Het concept slaat aan. De ‘community’ groeit explosief en telt inmiddels 350 leden en 40 startups.
Een belangrijke succesfactor is de aanwezigheid van de World Startup Factory die veelbelovende startups in ruil voor een paar procent van de aandelen begeleidt door een coach beschikbaar te stellen, netwerken te openen, contacten te leggen met de markt en financiers te zoeken. Door creatieve starters en professionele support onder één dak te brengen ontstaat een heel inspirerende omgeving waarin prille ideeën kunnen uitgroeien tot succesvolle ondernemingen van de toekomst.”
Gedeputeerde Tjin Asjoe is ervan overtuigd dat het concept veel voor de ontwikkeling van Bonaire kan betekenen. ,,Wat mij aanspreekt is dat de World Startup Factory zich focust op duurzame sectoren. Dat sluit perfect aan op ons eigen Blue Destination-concept. We hebben afgesproken te verkennen op welke manier de World Startup Factory ons op weg kan helpen bij het realiseren van een voorziening met faciliteiten voor lokale startups, maar waarmee wij ook startups van buitenaf kunnen verleiden zich op Bonaire te vestigen.”

Bij de foto’s:

1) Gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe kreeg een rondleiding door The Hague Tech.

2) Gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe en adviseur Bianca Peters in gesprek met Hub Jongen, een van de partners van de World Startup Factory.

Bij publicatie van de foto’s gelieve te vermelden: Foto Nico van der Ven


Share This
error: Content is protected !!