Riba djabièrnè 22 di novèmber, durante di un kontrol rutinario di un outo, a topa ku tres kabritu prosedente di ladronisia. A detené dos hòmber, un di inisial W.A.C. di 35 aña di edat i un di inisial R.M.G. di 24 aña, ku tabata den e outo en konekshon ku ladronisia i destrukshon. A konfiská e outo i a informá doño di e kabritunan. Polis lo sigui hasi kontrolnan rutinario regularmente kaminda lo kontrolá pa entre otro, reibeweis i dokumentunan di seguro bálido, pero tambe riba ingestion di alkohòli otro iregularidatnan manera ariba menshoná.


Riba djabièrnè 22 di novèmber, pa mas o ménos 8.15 or di anochi a detené un hòmber di inisial R.L.C. di 51 aña di edat na un establesimentu di horeka en konekshon ku buracheria públiko.


Riba djasabra 23 di novèmber, alrededor di 11.15 or di anochi a detené un hòmber di inisial J.R.R. di 41 aña di edat en konekshon ku maltrato.

Pa mas o ménos 5 or di atardi riba djadumingu 24 di novèmber, a detené un hòmber di inisial M.R.W. di 27 aña di edat dorku e tabata kousa peliger den tráfiko.Na momentu ku e patruya a duna señal pa para e sospechoso a kore bai. Motibu pa par’e tabata dor ku e tabata mustra komportashon peligroso den tráfiko riba karetera públiko.Dor ku e sospechoso no a duna oido riba vários señal pa stòp, a sigui un persekushon. Ora a logra para e sospechoso, esaki a kore bai na pia i e persekushon a sigui na pia despues di kua a logra par’e i detené. A konfiská su bròmer tambe. Polis ta enfoká un biaha mas ku e lo ta atento riba e tipo di komportashon aki den tráfiko ku ta trese otro usuarionan den peliger i ku ta trese molèster pa besindario. Lo aktua ku man severo den e kasonan aki pa asina tene tráfiko sigur pa tur hende.


Den oranan di atardi di djadumingu 24 di novèmber a drenta keho di kiebro den un akomodashon turístikosituá na Kaya Gobernador NicolaasDebrot. Entre djasabra 23 di novèmber, pa mas o ménos 10 or di anochi i djadumingu, 24 di novèmber, pa mas o ménos 7 or di mainta, deskonosínan a drenta e akomodashon via di un skùifdùr ku no tabata na lòk. Nan a bai ku entre otro un iPhone 7+ kolo pretu, un kòmpiuter di sambuyá kolo blanku di marka Oceanic, un oloshi di deporte kolo pretu di marka Suunto, un iPod kolo kòrámodèlNano, ‘earphone’ kolo kòrá di marka Bose i yabi di outo di un outo di hür.


Den e mardugá di djaluna 25 di novèmber, pa mas o ménos 2or, a detené un hòmber di inisial B.F.M.B. di 31 aña riba Kaya Korona en konekshon ku maltrato.


Op vrijdag 22 november werd tijdens een routine controle van een auto op de Kaya Seminole, drie geiten aangetroffen afkomstig van diefstal. De twee mannen, met initialen W.A.C. van 35 jaar en R.M.G. van 24 jaar, die in de auto zaten, werden aangehouden wegens diefstal en vernieling. De auto werd in beslag genomen. De eigenaar van de geiten werd in kennis gesteld. De politie blijft regelmatig verkeerscontroles houden waarbij wordt gecontroleerd op de geldigheid van rijbewijzen en verzekeringsdocumenten, maar ook op alcohol inname en onregelmatigheden zoals bovengenoemd.

Op vrijdag 22 november werd omstreeks 20.15 uur een man met initialen R.L.C. van 51 jaar aangehouden bij een horeca gelegenheid wegens openbare dronkenschap.

Op zaterdag 23 november werd omstreeks 23.15 uur een man met initialen J.R.R. van 41 jaar aangehouden wegens mishandeling.

Omstreeks 17.00 uur op zondag 24 november werd een man met initialen M.R.W. van 27 jaar aangehouden wegens het gevaar veroorzaken in het verkeer. Toen de patrouille hem een stopteken wilde geven ging hij er vandoor.

Aanleiding was dat verdachte gevaarlijk rijgedrag op de openbare weg vertoonde. De verdachte gaf geen gehoor aan diverse stoptekens en reed weg waardoor een achtervolging volgde. Toen het was gelukt hem te stoppen rende hij te voet weg en ging de achtervolging te voet verder waarna hij werd aangehouden en zijn motorfiets in beslag werd genomen. De politie benadrukt nogmaals dat het attent is op dit soort rijgedrag die het verkeer in gevaar brengt en overlast veroorzaakt voor de omgeving. Hiertegen zal streng worden optreden om het verkeer veilig te houden voor iedereen.

In de middaguren van zondag 24 november werd aangifte gedaan van inbraak in een toeristische accommodatie aan de Kaya Gobernador Nicolaas Debrot. Tussen zaterdag 23 november, omstreeks 22.00 uur en zondag 24 november, omstreeks 07.00 uur, hebben onbekenden zich toegang verleend tot de accommodatie via een schuifdeur op het terras die niet op slot was. Er zijn onder andere een zwarte iPhone 7+, een witte duikcomputer van het merk Oceanic, een zwarte sporthorloge van het merk Suunto, een rode iPod model Nano, rode oordopjes van het merk Bose en de autosleutels van een huurauto. Tijdens de inbraak waren de eigenaren aan het slapen in een aangrenzende slaapkamer.

In de nacht van maandag 25 november, omstreeks 02.00 uur, werd een man met initialen B.F.M.B. van 31 jaar op de Kaya Korona aangehouden wegens mishandeling.

Share This
error: Content is protected !!