Kralendijk – Antisipando riba implementashon di un prohibishon riba uso di plèstik desechabel Kolegio Ehekutivo a regalá tur empleado públiko di Entidat Públiko Boneiru un bòter di awa reusabel. ‘Nos ta haña ku ta algu masha normal pa ora nos ta riba kaminda òf nos ta bayendo bich pa den purá pasa kumpra un bòter di awa i tir’é afó ora e ta bashí. Na Boneiru so kaba ta trata di shéntos di míles di bòter i hopi mas si nos konta esunnan di e turistanan tambe aserka. Esei ta un seru grandísimo di bòter’, segun diputado James Kroon. Diputado Kroon a palabrá ku minister Stientje van Veldhoven ku dentro di dos aña Boneiru ta implementá un prohibishon riba plèstik ku ta destiná pa usa un biaha so. Adelantando riba esei Kolegio Ehekutivo ya kaba ke deskurashá uso di plèstik desechabel mas tantu posibel. Entre otro pa medio di hasi nos hendenan konsiente di e echo ku tin alternativa, manera bòter di awa ku por yena di nobo. Por sierto awa di kranchi na Boneiru ta di un kalidat ekselente.

Komo gobièrnu ke duna un bon ehèmpel, Kolegio Ehekutivo a añadí un bòter di awa reusabel na e pakete di Pasku tradishonal ku resientemente e empleadonan públiko a risibí. ‘Nos ta spera ku otro doñonan di trabou tambe ta regalá nan trahadónan un bòter di awa reusabel. Di e manera ei huntu nos por pone un promé paso signifikativo pa hasi e seru di plèstik asina grandi ei bastante mas chikitu i asina konfirmá nos imágen komo isla limpi’, segun diputado Kroon.


BESTUURSCOLLEGE DOET AMBTENAREN IN DE STRIJD TEGEN WEGWERPPLASTIC EEN HERVULBARE WATERFLES CADEAU

Kralendijk – Vooruitlopend op de invoering van een verbod op het gebruik van wegwerpplastic, heeft het Bestuurscollege alle ambtenaren van het openbaar lichaam een hervulbare waterfles cadeau gedaan.

,,We vinden het de gewoonste zaak van de wereld als we onderweg zijn of naar het strand gaan even snel een flesje water te kopen en als het leeg is weg te gooien. Alleen al op Bonaire gaat het om honderdduizenden flessen en veel meer als we die van de toeristen meerekenen. Dat is een enorme berg plastic”, aldus gedeputeerde James Kroon. Gedeputeerde Kroon heeft met minister Stientje van Veldhoven afgesproken dat Bonaire binnen twee jaar een verbod invoert op plastic dat voor eenmalig gebruik is bestemd. Vooruitlopend daarop wil het Bestuurscollege het gebruik van wegwerpplastic al zo veel mogelijk ontmoedigen. Onder meer door mensen ervan bewust te maken dat er alternatieven zijn, zoals hervulbare waterflessen. Het kraanwater op Bonaire is immers van een uitstekende kwaliteit.

Om als overheid het goede voorbeeld te geven heeft het Bestuurscollege een hervulbare waterfles toegevoegd aan het traditionele kerstpakket dat vorige maand is uitgereikt aan de medewerkers. ,,Wij hopen dat andere werkgevers hun personeel ook een hervulbare fles cadeau doen. Op deze manier kunnen we samen een eerste betekenisvolle stap zetten om die hele grote berg plastic een stuk kleiner te maken en zo ons imago als schoon eiland bevestigen”, aldus gedeputeerde Kroon.

Share This
error: Content is protected !!