KRALENDIJK – Djaweps 9 di yanüari Fundashon Lesa i Skibi, Boneiru (Stichting Lezen en Schrijven Bonaire) ta repartí un edishon speshal di e revista Donald Duck na skolnan básiko di Boneiru.

E edishon ta na Hulandes i yama ‘Donald Duck duikt in de digitale wereld’. E revista pa mucha aki ta un inisiativa di e Ministerio di Asuntu Interno i Relashon den Reino huntu ku redakshon di Donald Duck.

Den e edishon speshal aki ta informá muchanan di desaroyonan rápido den e mundu di inteligensia artifisial, teknologia i e norma, balor i reglanan ku tin pa esaki.

Pa medio di diferente storia di karikatura , teps, pùzel ta siña muchanan na un manera plasentero i den forma di wega kiko tur tin den e mundu digital.

Lo repartí mas ku 700 ehemplar pa muchanan di grupo 7 i 8 na tur skol básiko na Boneiru. Dosentenan di e klasnan aki lo haña instrukshon i material di lès ku ta pertenesé na tema pa asina pone atenshon den klas na e mundu digital. Tambe lo repartí e revistanan via di Mediabus.

A manda e revistanan di Donald Duck pa Saba i Sint Eustatius tambe i despues lo repartí esakinan na skolnan aya tambe.


SPECIALE DONALD DUCK OP BASISSCHOLEN BONAIRE

KRALENDIJK – Stichting Lezen en Schrijven Bonaire deelt donderdag 9 januari op alle basisscholen op het eiland een bijzondere editie van het tijdschrift Donald Duck uit.

De uitgave heet ‘Donald Duck duikt in de digitale wereld’ en is een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in samenwerking met de redactie van Donald Duck Weekblad.

In deze speciale uitgave worden kinderen meegenomen in de zich snel ontwikkelende wereld van kunstmatige intelligentie, technologie en de normen, waarden en regels die hierbij horen. Door middel van verschillende stripverhalen, tips en puzzels worden kinderen op een leuke en speelse manier bekend gemaakt met wat de digitale wereld allemaal met zich mee brengt.

In totaal worden er ruim 700 exemplaren uitgedeeld aan de kinderen in groep 7 en 8 op alle basisscholen. Daarbij krijgen leraren van betreffende klassen instructies en bijhorend lesmateriaal aangereikt, om in de les aandacht aan de digitale wereld te besteden. Ook zullen de albums verspreid worden via de Mediabus.

Er zijn ook exemplaren verstuurd naar Saba en Sint Eustatius, welke later op scholen daar verspreid zullen worden.


SPECIAL DONALD DUCK ON ELEMENTARY SCHOOLS BONAIRE

KRALENDIJK – On Thursday January 9th 2020, Foundation Reading and Writing Bonaire (Stichting Lezen en Schrijven Bonaire) hands out an extraordinary edition of the Donald Duck Magazine at all elementary schools on the island.

The publication in Dutch is named ‘Donald Duck duikt in de digitale wereld’ (‘Donald Duck dives into the digital world’) and is initiative of the Ministry of the Interior and Kingdom Relations in cooperation with the editorial staff of Donald Duck Magazine.

In this special publication kids are taken through the quickly changing world of artificial intelligence, technology and the norms, values and rules applicable. By means of different comics, tips and puzzles kids are made familiar with what comes with the digital world in a fun and playful manner.

Over 700 copies will be handed out to the children in group 7 and 8 of all elementary schools. Additionally, teachers of those groups receive instructions and complementary teaching material, to pay attention to the digital world in class. Also, the albums will be distributed through the Mediabus.

Copies were also sent to Saba and St. Eustatius, which later will be spread among schools there.

Share This
error: Content is protected !!