KRALENDIJK – Djadumingu 5 di yanüari un delegashon konsistiendo di dieskuater miembro di e Komishonnan Fiho di Relashon di Reino di Eerste i Tweede Kamer a hasi un bishita di trabou na Parke Nashonal Washington Slagbaai. Intenshon di e bishita tabata pa haña un mihó bista di e maneho di e parke di naturalesa. Chief Ranger di Washington, sr. George ‘Kultura’ Thodé i manager di e parke, sr. Albert Crestian, a guia e delegashon, miéntras ku diferente otro miembro di e tim di maneho di STINAPA tambe tabata presente.

E delegashon primeramente a bishitá e museo, siguí pa un ekskurshon den e parke, miéntras a para na diferente sitio prominente kaminda biologo Paolo Bertuol a duna un splikashon di diferente proyektonan di den parke.

Tipo di ekskurshonnan asina ta hopi importante pa splika importansia di e trabou ku STINAPA ta hasi i lo keda hasi i e importansia di naturalesa i su protekshon. Pero naturalmente tambe pa disfrutá di e bunita naturalesa di Boneiru.


VASTE KAMERCOMMISSIE BEZOEKT WASHINGTON SLAGBAAI PARK

KRALENDIJK – Op zondag 5 januari heeft een delegatie bestaande uit veertien leden van Vaste Kamercommissies Koninkrijksrelaties van de Eerste en Tweede Kamer een werkbezoek afgelegd aan Washington Slagbaai National Park. Het bezoek was bedoeld om beter inzicht te krijgen in het beheer van het natuurpark. De delegatie werd begeleid door de Chief Ranger van Washington, de heer George ‘Kultura’ Thodé, parkmanager, de heer Albert Crestiaan en er waren ook verschillende leden van het managementteam van STINAPA aanwezig.

De delegatie kreeg allereerst een rondleiding door het museum, gevolgd door een tour door het park, waarbij gestopt werd bij verschillende prominente plekken. Ook kregen ze uitleg van bioloog Paolo Bertuol over verschillende aktuele proyekten in het park. Dergelijke uitstapjes zijn zeer belangrijk om uitleg te geven van het belang van het werk dat STINAPA doet en zal blijven doen en het belang van natuur en natuurbehoud. Maar natuurlijk ook om te genieten van de prachtige natuur van Bonaire.


FIRST AND SECOND CHAMBER COMMITTEE MEMBERS FOR KINGDOM RELATIONS VISITS WASHINGTON SLAGBAAI PARK.

KRALENDIJK – On Sunday January 5th, a delegation consisting of fourteen members of the First and Second Chamber committees for kingdom relations and staff paid a working visit to Washington Slagbaai National Park. This visit was to get a better insight of the management of the nature park. The delegation was guided by the Washington park chief ranger Mr. George “Kultura” Thodé and the park manager Mr. Albert Crestiaan also more member of the STINAPA management team were present for this visit. The delegation received a tour of the museum first, then a tour of the park stopping at different noteworthy sites. They also received explanation by biologist Paolo Bertuol on various current projects in the park. Trips like this are important to explain the importance of the work STINAPA does and will continue to do, the importance of nature and conservation of it. And of course to enjoy the beautiful nature of Bonaire.

Share This
error: Content is protected !!