KRALENDIJK – Ofisina di Seguro di Kuido Hulanda Karibense, ZVK, a introdusí entrante 1 di yanüari 2020 algun kambio menor pa loke ta trata transporte na tera (transporte spesial) pa aseguradonan konforme e Areglo di derechi riba Kuido (Regeling Aanspraken Zorg, konosé tambe komo RAZ BES). Ta trata aki di prinsipalmente kambio di transportadó riba islanan Boneiru i Sint Maarten.

Entrante 1 di yanüari, transporte na tera na Boneiru, prinsipalmente pa loke ta trata transporte pa persona den ròl-stul (ku pèrmit previo di ZVK) ta tuma lugá dor di e empresa Blessing Transport. No tin kambio den e provishonnan pa loke ta trata transporte di hende grandi.

Transporte na tera pa personanan ku mester biaha pa risibí tratamentu médiko na Sint Maarten o Saint Martin ta tuma lugá entrante 1 di yanüari 2020 pa medio di e kompania SC & Marine Services. Ta trata aki di transporte di aeropuerto Juliana pa sitio di tratamentu i bek pa aeropuerto. No tin kambio pa loke ta transporte na tera na e otro destinashonnan unda aseguradonan ta biaha pa risibí kuido. Na Aruba esaki ta sosodé pa medio di e empresa Armada Port Services i na Kòrsou, Catharina Care Foundation. No tin kambio tampoko pa loke ta prosedernan pa hasi uso di e servisio di transporte aki.

Tampoko no tin kambio tampoko pa loke ta transporte spesial ‘na sitio’ na Saba i Sint Eustatius. E empresanan Accessible Ventures Sint Eustatius i Accessible Ventures Saba lo kontinuá ku dunamentu di e servisio na aseguradonan di ZVK riba e islanan menshoná. Aseguradonan ku mester di mas informashon por yama telefon 715 8899 o e-mail: info@zorgverzkeringskantoor.nl.


GEEN WIJZIGING VOORZIENINGEN ZIEKENVERVOER VOOR ZVK-VERZEKERDEN, WEL VAN TRANSPORTEURS.

KRALENDIJK – Het Zorgverzekeringskantoor Caribisch Nederland, ZVK, heeft per 1 januari 2020, een paar kleine aanpassingen aangebracht voor wat betreft ziekenvervoer voor verzekerden conform de Regeling Aanspraken Zorg, de zogenaamde RAZ BES. Het betreft voornamelijk wijziging van transporteurs op Bonaire en Sint Maarten.

Vanaf 1 januari 2020 wordt ziekenvervoer op Bonaire, voornamelijk voor wat betreft rolstoelbusvervoer voor ZVK-verzekerden (met toestemming vooraf van het ZVK) uitgevoerd door het transportbedrijf Blessing Transport. De voorzieningen zoals ouderenvervoer blijven ongewijzigd.

Vanaf 1 januari wordt ziekenvervoer op Sint Maarten voor ZVK-verzekerden op medische uitzending naar Sint Maarten of Saint Martin uitgevoerd door het transportbedrijf SC & Marine Services. Dit betreft transport van het vliegveld Juliana naar behandelcentra en terug.

Voor wat betreft transporteurs op de overige bestemmingen voor medische uitzendingen, blijven deze ongewijzigd, te weten Armada Port Services op Aruba en Catharina Care Foundation op Curaçao. De procedures voor gebruik van deze transportfaciliteiten blijven hetzelfde.

Ziekenvervoer ‘op locatie’ op Saba en Sint Eustatius blijft ook ongewijzigd. Accessible Ventures Sint Eustatius en Accessible Ventures Saba zullen door gaan met het plegen van deze dienstverlening.

Voor meer informatie kunnen verzekerden contact opnemen met het Zorgverzekeringskantoor, telefoon 599 715 8899 of e-mail: info@zorgverzkeringskantoor.nl.


NO CHANGE TO PROVISIONS FOR PATIENT TRANSPORT FOR ZVK INSURED INDIVIDUALS, ONLY FOR CARRIERS.

KRALENDIJK – The BES Healthcare Insurance Office, ZVK, has made a few minor adjustments effective January 1st 2020 with regard to patient transport for insured people in accordance with the Care Claims Regulation, the so-called RAZ BES. This mainly concerns changes to carriers on Bonaire and Sint Maarten.

From January 1st, 2020, patient transport on Bonaire, mainly with regard to wheelchair bus transport for ZVK insured persons (with prior permission from the ZVK), will be carried out by the transportation company Blessing Transport. The transport facilities such as elderly transport remain unchanged.

On Sint Maarten or Saint Martin patient transport will be carried out by the transport company SC & Marine Services. This concerns transportation from Juliana airport to treatment centers and back.

With regard to transport companies at the other destinations for medical referrals, these remain unchanged, namely Armada Port Services on Aruba and Catharina Care Foundation on Curaçao. The procedures for using these transport facilities remain unchanged.

Patient transport “on location” on Saba and St. Eustatius also remains unchanged. Accessible Ventures Sint Eustatius and Accessible Ventures Saba will continue to provide this service.

For more information, insured persons can contact the Healthcare Insurance Office, telephone 599 715 8899 or e-mail: info@zorgverzkeringskantoor.nl.

Share This
error: Content is protected !!