KRALENDIJK – Fundashon Alzheimer Bonaire djárason 8 di yanüari 2020, den koperashon ku Speelschool Jiwiri i e akohida durante dia ‘Ka’i Mimina’, a kuminsá e proyekto “Chikitinnan i personanan ku ta dementando”.

Meta di e proyekto akí ta entre otro pa trese e dos gruponan akí huntu i pa sòru ku muchanan riba edat hóben ta siña anda ku grandinan ku ta dementando.

Chikitinnan tin un mente habrí i no ta husga, loke ta sòru ku personanan ku ta dementando ta sinti nan mes bon. Tambe e alegria ku muchanan ta trese i trasmití ta hopi importante.

E aktividatnan lo konsistí di wega, muzik, kanto etcetera. Komo ku komunidat di Boneiru den futuro lo haña mas habitante ku ta dementá ta importante pa hubentut siña for di awor kaba kon pa anda ku i papia tokante demensia. E proyekto ta tuma lugá un bes den dos siman riba djárason. Pa futuro ambishon di Fundashon Alzheimer ta pa amplia e proyekto akí.


KRALENDIJK – Fundashon Alzheimer Bonaire startte woensdag 8 januari 2020 in samenwerking met speelschool Jiwiri en dagopvang Ka’I” Mimina het project “Peuters en dementerenden”.

Het doel van dit project is onder andere om deze twee groepen samen te brengen en om te zorgen dat kinderen op jonge leeftijd leren om te gaan met dementerende ouderen.

Peuters hebben een open blik en veroordelen niet, wat zorgt dat de dementerenden zich fijn voelen. Ook de vreugde die kinderen meenemen en overbrengen is erg belangrijk.

De activiteiten zullen bestaan uit het doen van spelletjes, het maken van muziek, zingen etcetera. Aangezien de samenleving van Bonaire in de toekomst steeds meer dementerende inwoners zal krijgen is het belangrijk dat de jeugd nu al leert hoe om te gaan met en te praten over dementie. Dit project vindt een keer per twee weken plaats op woensdag. In de toekomst heeft Fundashon Alzheimer de ambitie dit project uit te breiden.

Share This
error: Content is protected !!