KRALENDIJK – Riba djabièrnè 17 di yanüari a drenta keho di ladronisia for di den un outo ku tabata stashoná na e sitio di sambuyá Weber’s Joy. Entre 10’or i 11’or di mainta, deskonosínan a bai ku entre otro un tas ku kontenido. E outo no tabata na lòk.

Den oranan di mainta di djasabra 18 di yanüari sentral di polis a risibí notifikashon di un ‘Hit&Run’ riba Kaya Gilberto F. Croes. Un outo a dal un mucha hòmber riba baiskel i a sigui kore. E mucha tabata keha di doló na su brasa robes i personal di ambulans a kontrol’e na e sitio mes. E no mester a bai hospital. Ta investigando e kaso.

Den oranan di mèrdia di djasabra 18 di yanüari, deskonosínan a bai ku un KIA SPORTAGE shinishi ku plachi di number B-5768 ku tabata stashoná na altura di e sitio di sambuyá Andrea 2. Si tin testigu òf un hende por sa unda e outo aki, ta por fabor alertá outoridatnan mesora via number di telefòn 911.

Riba djadumingu 19 di yanüari, alrededor di 1’or di mardugá a detené un hòmber di inisial F.F.R. di 53 aña na un kas situá na kaya Fidelia, en konekshon ku maltrato.

Riba djadumingu 19 di yanüari a drenta keho di kiebro den dos outo ku tabata stashoná nan diferente sitio:

Na Kaya Beethoven deskonosínan a bai ku entre otro un brel di anochi i ‘jumping cables’. E outo tabata stashoná pafó di kura, dilanti di un kas.

For di un outo ku tabata stashoná den kura di un kas situá na Kaya Charles J.A. Beukenboom, deskonosínan a bai ku un spiker di marka JBL. E porta di shofùr no tabata na lòk. Ta investigando ámbos kaso.

Den oranan di mardugá di djabièrnè 24 di yanüari, un aksidente a tuma lugá riba Kaya Korona. Un skuter a dal den un buriku. Shofùr di e skuter tabatin herida na su kabes i na raspu na su pia drechi i ambulans a transport’é pa hospital pa tratamentu médiko. Na momentu ku a buska su karchi di identifikashon den sia di e skuter, a bin topa ku un kantidat di mariwana i a konfiská esaki. A bai ku e skuter warda, i e doño por busk’e despues di mustra e dokumentunan bálido.

Den oranan di atardi di djabièrnè 24 di yanüari a detené un hòmber di inisial C.G.M. di 31 aña riba Bulevar E.E.G. en konekshon ku maltrato.

Riba djadumingu 26 di yanüari, polis a tene un akshon riba Kaya I.R. Statius van Eps kontra butamentu di ‘fever’, pustamentu riba kaya i molèster di zonido. Un kantidat di hende a aglomerá pa wak e pustamentu riba e kaya menshoná. Presensia enfátiko di polis i kòntròl di diferente vehíkulo a sòru pa e pustamentu no a bai dor i ku e aglomerashon a plama. Algu despues polis a konfiská un skuter den Centrumgebied komo ku e shofùr tabata buta ‘fever’ i hasiendo esaki kreando hopi molèster di zonido. A dun’e un prosès verbal.

Riba djaluna 27 di yanüari a detené un hòmber di inisial E.C.E.C. di 35 aña en konekshon ku maltrato.

Den oranan di mardugá di djamars 28 di yanüari a drenta keho di ladronisia di un mashin di limpia di alto preshon. Entre djaluna 27 di yanüari, pa mas o ménos 8.30 di anochi i djamars 28 di yanüari, pa mas o ménos 1.15 di mardugá , deskonosínan a bai ku e mashin ku tabata riba stupi di un kas situá na Kaya Bulado.

Den oranan di mainta di djamars 28 di yanüari a drenta keho di ladronisia for di den un outo. E outo tabata stashoná dilanti di un kas situá na Kaya Papa Cornes i no tabata na lòk. Entre djaluna 27 di yanüari, pa mas o ménos 10.30 di anochi i djamars 28 di yanüari, pa mas o ménos 6’or di mainta, deskonosínan a bai ku un pòtmòni.

Riba djamars 28 di yanüari, den oranan di atardi a tene un kontrol di tráfiko i un kontrol riba dokumento di estadia. Durante di e kontrol aki a kontrolá un total di 49 vehíkulo, di kua 4 shofùr a haña un prosès verbal. A kontrolá un total di 18 estranhero di kua tur tabatin nan dokumentunan na òrdu.

Riba djárason 29 di yanüari a detené un hòmber di inisial J.B.P.G. di 26 aña na Kaya Finlandia en konekshon ku violashon di Lei di Estranhero BES.


POLITIEBERICHTEN VAN VRIJDAG 17 JANUARI TOT EN MET WOENSDAG 29 JANUARI 2020

KRALENDIJK – Op vrijdag 17 januari werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een auto die bij de duik plek Weber’s Joy geparkeerd stond. Onbekenden hebben tussen 10 en 11 uur onder andere een tas met inhoud weggenomen. De auto was niet op slot.

In de ochtenduren van zaterdag 18 januari kreeg de politiecentrale melding van een hit & run op de op de Kaya Gilberto F. Croes. Een jongen op een fiets werd aangereden, waarna de bestuurder van de auto ervandoor ging. De jongen klaagde

van pijn aan zijn linkerarm en werd ter plekke door het ambulance personeel gecheckt. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De zaak wordt onderzocht.

In de vroege middaguren van zaterdag 18 januari, hebben onbekenden een grijze KIA SPORTAGE met kenteken B-5768, die bij de duiklocatie Andrea 2 geparkeerd stond, meegenomen. Indien er getuigen zijn of mensen die weten waar deze auto is, neem dan meteen contact op met de autoriteiten via telefoonnummer 911.

Op zondag 19 januari werd omstreeks 01.00 uur de man met initialen F.F.R. van 53 jaar aangehouden bij een woning aan de Kaya Fidelia, wegens mishandeling.

Op dezelfde dag werd aangifte gedaan van inbraak in twee auto’s op verschillende locaties. Bij de Kaya Beethoven hebben onbekenden onder andere een nachtbril en opstartkabels meegenomen. De auto stond buiten het erf van een woning geparkeerd en was niet op slot.

Uit een auto die op het erf van een woning aan de Kaya Charles J.A. Beukenboom geparkeerd stond hebben onbekenden een JBL speaker meegenomen. De portier aan de bestuurderszijde was niet op slot.

Beide zaken worden onderzocht.

In de nachtelijke uren van vrijdag 24 januari, vond een botsing plaats op Kaya Korona. Een scooter reed een ezel aan. De bestuurder van de scooter had letsel aan zijn hoofd en schaafwonden aan zijn rechterbeen. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Tijdens het zoeken naar zijn ID in het zadel van de scooter, werd een hoeveelheid marihuana aangetroffen die in beslag is genomen. De scooter is ter bewaring naar het bureau gebracht en kan met het laten zien van geldige bescheiden weer opgehaald worden.

In de middaguren van vrijdag 24 januari werd een man met initialen C.G.M. van 31 jaar op de Bulevar E.E.G. aangehouden wegens mishandeling.

Op zondag 26 januari heeft de politie op de Kaya I.r. Statius van Eps een actie gehouden tegen overlast van het feveren, straatracen en geluidsoverlast. Een grote menigte had zich verzameld om te kijken naar straatraces. Nadrukkelijke aanwezigheid van de politie en het controleren van diverse voertuigen zorgden ervoor dat er geen straat race plaatsvond en de toeschouwers naar huis gingen. Daarna heeft de politie in het Centrumgebied een scooter in beslag genomen van een bestuurden die zich schuldig had gemaakt aan feveren en overmatig produceren van geluid. Een proces verbaal werd opgemaakt.

Op maandag 27 januari werd een man met initialen E.C.E.C. van 35 jaar aangehouden wegens mishandeling.

In de nachtelijke uren van dinsdag 28 januari werd aangifte gedaan van diefstal van een hogedrukreiniger. De reiniger stond op de stoep van een woning aan de Kaya Bulado en is tussen maandag 27 januari rond 20.30 uur en dinsdag 1.15 uur meegenomen. In de ochtenduren van dinsdag 28 januari werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een auto. De auto stond voor een woning aan de Kaya Papa Cornes geparkeerd en was niet op slot.Tussen maandag 27 januari, omstreeks 22.30 uur en dinsdag 28 januari omstreeks 06.00 uur, hebben onbekenden een portemonnee uit de auto meegenomen.

Op dinsdag 28 januari werd in de middaguren een verkeerscontrole en een controle op vreemdelingen gehouden. Er werden een totaal van 49 voertuigen gecontroleerd, waarbij 4 processen verbaal werden uitgeschreven. Er werden 18 vreemdelingen gecontroleerd, waarvan alle documenten in orde waren.

Op woensdag 29 januari werd een man met initialen J.B.P G. van 26 jaar, aangehouden op de Kaya Finlandia wegens overtreding van de Vreemdelingenwet BES.

Share This
error: Content is protected !!