KRALENDIJK – Zorgverzekeringskantoor Caribisch Nederland (ZVK) riba 2 di febrüari 2020 a risibí informashon for di Hunta di Direktiva di hospital Dr. Horacio E. Oduber Hospital (HOH) ku for di e fecha aki e hospital por risibí pashèntnan atrobe for di eksterior, bou di kua tambe pashèntnan di Boneiru, Saba i Sint Eustatius pa operashonnan di emergensia selektivo.

Den kuadro di esaki i den kombersashon ku gerensia di Fundashon Mariadal a traha riba un posibel plan di ehekushon pa baha dentro di un e tempu rasonabel e lista di espera di pashèntnan ku tin ku bai Hospital na Aruba pa operashon.

Pashèntnan ku ya tabata riba e lista di espera i ku ya a bai Aruba òf tabata serka di bai Aruba na momentu ku e problemanan a surgi na HOH ta bai promé.


MEDISCHE UITZENDINGEN IN ARUBA WEER MOGELIJK

KRALENDIJK – Het Zorgverzekeringskantoor Caribisch Nederland (ZVK) heeft op 2 februari 2020 bericht gekregen van de Raad van Bestuur van het Dr. Horacio E. Oduber Hospital (HOH) waarin bekend wordt gemaakt dat het ziekenhuis vanaf die datum weer in staat is patiënten uit het buitenland, waaronder de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba, voor electieve en spoedoperaties te ontvangen.

Aan de hand hiervan heeft het ZVK, in nauw overleg met de directie van Fundashon Mariadal, een contingentieplan opgesteld waarmee de wachtlijst van patiënten die een chirurgische ingreep in het ziekenhuis op Aruba moesten ondergaan, binnen afzienbare tijd ingehaald zal kunnen worden.

Prioriteit zal worden gegeven aan patiënten die op het moment van de-functioneren van het HOH of al in Aruba waren of op de punt stonden naar Aruba te vertrekken voor medische zorg.


MEDICAL REFERRALS TO ARUBA

KRALENDIJK – On February 2nd 2020, The Health Insurance Office Caribbean Netherlands (ZVK) received report of the Board of Directors of the Dr. Horacio E. Oduber Hospital (HOH) in which was announced that of that date the hospital is able to receive patients from abroad, including the islands of Bonaire, St. Eustatius and Saba, for elective and emergency operations.

On this basis, the ZVK, in close consultation with the management of Fundashon Mariadal, draw up a contingency plan, with which the waiting list of patients who have to undergone surgery at the hospital in Aruba, will be minimized within a foreseeable time.

Priority will be given to patients who were already on Aruba or about to leave for Aruba for medical care , at the time of the malfunctioning of the HOH.

Share This
error: Content is protected !!