KRALENDIJK – Djaluna 24 di febrüari 2020, dos pasahero di e barku krusero Pullmantur Monarch a baha na Boneiru i no a regresá. Tin indikashon ku e dos estranhero nan aki, un Kolombiano i un Venesolano ta kedando ilegal riba Boneiru i ku nan ta enbolbí den posibel trafikashon di hende i abuzu di trahadó. KPCN huntu ku Marechosé ta investigando ken posibelmente por ta involukrá. Duna ayudo i koperá pa trese, duna trabou i estadia na ilegal ta kastigabel i lo wòrdu persiguí. Lo trata na yega na un akuerdo ku e kompania krusero pa evitá ku esaki ta sosodé den futuro.


TWEE VREEMDELINGEN NIET TERUGGEKEERD NAAR CRUISESCHIP

KRALENDIJK – Op maandag 24 februari zijn twee passagiers van Cruiseschip Pullmantur Monarch op Bonaire aan land gegaan en niet teruggekomen. Vooralsnog wordt uitgegaan van het feit dat deze twee vreemdelingen, een Colombiaan en Venezolaan, illegaal op Bonaire verblijven. Er zijn indicaties dat zij betrokken zijn bij mogelijke mensenhandel dan wel uitbuiting van personeel. De KPCN onderzoekt op dit moment samen met de Koninklijke Marechausse wie hier mogelijk bij betrokken is. Het hulp bieden en meewerken aan het binnenhalen en werk en onderdak aanbieden aan illegalen is strafbaar en zal worden vervolgd. Ook wordt gekeken naar de afspraken met de cruiseboot maatschappij om dit in de toekomst te kunnen voorkomen.

Share This
error: Content is protected !!