Kralendijk – A tuma e promé medidanan pa ku prevenshon di e vírùs COVID-19 e siman aki na Boneiru. Entrante ayera a ekspandé restrikshonnan riba tráfiko aéreo pa minimalisá e riesgo di infekshon di pafó. E Tim di Maneho Insular (Eilandelijk Beleidsteam, EBT) ta reuní diariamente pa hiba kombersashon tokante medidanan adishonal i ta informá Konseho Insular i Kolegio Ehekutivo.

Gezaghèber Rijna ta presidí EBT, ku ta konsistí tambe di e hefenan di servisio i direktornan di diferente organisashon operashonal, manera Polis, Marechaussee, Brantwer, Fundashon Mariadal, Ministerio Públiko, Representante di Reino Suplente i e Sekretario Insular Suplente. Durante di e reunion aki e partidonan ligá ta tene kòmbersashon tokante medidanan ku ta nesesario i posibel pa garantisá e seguridat di habitantenan riba e isla.

Diariamente EBT lo komuniká tokante e último estado aktual di e vírùs. Via tres kanal fiho lo kontestá mas tantu pregunta posibel. Esakinan ta e wèpsait di RCN (https://www.rijksdienstcn.com/ covid-19) i e página di Facebook di OLB ‘Gobièrnu di Boneiru’ i di RCN ‘Rijksdienst Caribisch Nederland’. Lo empeñá radio i medionan sosial tambe pa distribuí e Q&A’s (pregunta- i kontestanan) via oudio. E informashon ta optenibel na Hulandes, Papiamentu, Ingles i Spañó.

Lo komuniká formashon di desishon mas aleu via di un ‘statement’ di prensa òf un konferensia di prensa. OLB i RCN ta hasi un supliká na un i tur pa saka informashon for di e fuentenan menshoná i pa ta alèrt pa notisia ‘fake’ pa prevení kreashon di pániko innesesario.

GEZAGHEBBER ZORGT DAT DE BEVOLKING GEÏNFORMEERD BLIJFT OVER HET CORANAVIRUS

De eerste maatregelen ter preventie van het COVID-19 virus op Bonaire zijn deze week genomen. Sinds gisteren zijn de beperkingen voor vliegverkeer uitgebreid om het risico van besmetting van buitenaf in te dammen. Het Eilandelijk Beleidsteam (EBT) komt dagelijks bij elkaar om verdere maatregelen te bespreken en informeert de eilandsraad en het bestuurscollege.

Het EBT wordt voorgezeten door Gezaghebber Rijna en bestaat verder uit diensthoofden en directeurs van verschillende uitvoerende organisaties, zoals politie, Marechaussee, brandweer, Fundashon Mariadal het Openbaar Ministerie, de waarnemend Rijksvertegenwoordiger en de waarnemend Eilandsecretaris. Tijdens dit overleg bespreken de aangesloten partijen welke maatregelen er nodig en mogelijk zijn om de veiligheid van de bevolking op het eiland te waarborgen.

Dagelijks zal er vanuit dit EBT gecommuniceerd worden over de laatste stand van zaken omtrent het virus. Via drie vaste kanalen worden zoveel mogelijk vragen beantwoord. Dit zijn de website van RCN (www.rijksdienstcn.com/covid-19) en de Facebookpagina’s van het OLB ‘Openbaar Lichaam Bonaire’ en RCN ‘Rijksdienst Caribisch Nederland’. Ook zal de radio en social media worden ingezet om de Q&A’s via audio te verspreiden. De informatie wordt verstrekt in het Nederlands, Papiaments, Engels en Spaans.

Verdere besluitvorming wordt gecommuniceerd middels persstatements of een persconferentie. Het OLB en RCN verzoeken iedereen om informatie te putten uit de genoemde officiële bronnen en waakzaam te zijn voor ‘fake nieuws’ om het zaaien van onnodige onrust te voorkomen.

Share This
error: Content is protected !!