KRALENDIJK – Unkobon ta hasi un yamada na Kolegio Ehekutivo di Boneiru pa entrante 1 di aprel próksimo baha e prèis di gasolin ku por lo menos $ 0.25. E forsa di kompra aktualmente ta bou di preshon enorme ku e krisis reinante. Un redukshon substanshal di prèis di gasolin, pa reforsá e forsa di kompra, ta muy bien posibel.

Unkobon tin komprenshon ku Kolegio Ehekutivo ta hopi okupá ku medidanan en torno Covid-19. Relashoná ku e krisis aki Kolegio Ehekutivo a logra kovensé Den Haag eksitosamente pa bin ku medidanan pa sostené e forsa di kompra aki na Boneiru. Unkobon ta di opinion ku Kolegio Ehekutivo tambe por duna e pueblo un alivio grandi bahando e prèis di gasolin. Esaki ta posibel.

Ya ta bai hasi 9 luna ku Kolegio Ehekutivo di Boneiru ta ignorá e prèis riba merkado mundial na momentu di stipulá prèisnan di kombustibel aki na Boneiru. Prèis riba merkado mundial a baha pero na Boneiru gasolin y diesel ta subi. Konsekuentemente for di sèptèmber 2019 konsumidónan aki na Boneiru ta pagando, inèksplikabelmente, muchu mas ku esnan na Korsou. E diferensha den prèis den komparashon ku Korsou ya pa kuater luna, ta mas ku $ 0.30 pa liter.  

For di den desember 2019 Unkobon ta pidiendo invano pa un splikashon di e diferensha aki. For di e informashonnan limitá ku Unkobon por a risibí, Unkobon ta konkluí ku prèis di gasolin pa 1 di april próksimo, pór baha ku minimal $ 0.25 pa liter.


VERLAAG DE BENZINEPRIJZEN!

KRALENDIJK – Unkobon roept het Bestuurscollege op om de benzineprijzen per 1 april minimaal met 25 dollarcent te verlagen. De koopkracht staat door de crisis extra onder druk. Een sterke daling van de benzineprijzen om de koopkracht te versterken is heel goed mogelijk.

Unkobon heeft begrip voor het feit dat het Bestuurscollege druk is met de maatregelen rond het Coronavirus. In het licht van deze crisis heeft het BC gelukkig tijd gevonden om bij de regering in Den Haag met succes aan te dringen op koopkracht ondersteunende maatregelen. Unkobon gaat er van uit dat het BC ook met succes aandacht kan geven aan een grote lokale lastenverlichting voor de bevolking doormiddel van een verlaging van de benzineprijzen.

Er is ruimte voor een verlaging. Al ruim negen maanden negeert het Bestuurscollege de wereldmarktprijzen bij de vaststelling van de brandstofprijzen. De marktprijzen gingen omlaag en de prijs aan de pomp ging sterk omhoog op Bonaire. Het gevolg is dat Bonaire aan de pomp al sinds september onverklaarbaar veel meer betaalt dan Curaçao. Het verschil van de prijzen van benzine is al vier maanden meer dan 30 dollarcent!

Unkobon vraagt al sinds december vergeefs om uitleg voor deze verschillen. Uit de zeer beperkte informatie die de consumentenbond tot nog toe heeft ontvangen, concludeert Unkobon dat de prijs van benzine met ingang van 1 april met minimaal 25 cent per liter omlaag kan.


LOWER THE GAS PRICES!

KRALENDIJK – Unkobon calls upon the Executive Council to lower the petrol prices by at least 25 dollar cents as of April 1. Purchasing power is under extra pressure due to the crisis. A strong decrease of the petrol prices to strengthen the purchasing power is very well possible.

Unkobon understands the fact that the Executive Council is busy with the measures surrounding the Corona virus. In the light of this crisis, the BC has fortunately found time to successfully press the government in The Hague for purchasing power support measures. Unkobon assumes that the BC can also successfully give attention to a large local burden reduction for the population by lowering the petrol prices.

There is room for a reduction. For more than nine months now, the Executive Council has been ignoring world market prices when determining fuel prices. The market prices went down and the price at the pump went up sharply on Bonaire. As a result, Bonaire has inexplicably been paying much more than Curaçao at the pump since September. The difference in petrol prices has been more than 30 dollar cents for four months!

Unkobon has been asking in vain for an explanation for these differences since December. From the very limited information that the Consumers’ Association has received so far, Unkobon concludes that the price of petrol can be reduced by at least 25 cents per litre with effect from 1 April.

Share This
error: Content is protected !!