KRALENDIJK – Gobièrnu di Boneiru resientemente a anunsiá un paro di prèis pa 71 produkto den tur super-i minimerkado aki na Boneiru komo un medida di urgensha. Un ke otro pa evitá ku lo hasi mal uso di e situashon aktual relashoná ku coronavírus.

Relashoná ku e paro di prèis aki UNKOBON i Fundashon Tienda pa Konsumidó, despues di a konsultá ku e ministerio di ekonomia y klima, a disidí pa posponé kontinuashon di e proyekto Komparashon di Prèis tanten ku e medida di urgensha ta na vigor.

Meta di e proyekto Komparashon di Prèis ta, pa konsientisá e konsumidó aki na Boneiru pa loke ta trata prèis di komestibel. E proyekto a terminá desèmber 2019, pero e ministerio (EZK) a pidi UNKOBON pa re-anudá e proyekto entrante luna di mart 2020. Konsekuentemente fin di mart a publiká resultado pa un makutu di e 60 produktonan mas kumprá.

E lista di produkto ku ta apliká pa kompará prèis, pa un gran parti ta igual ku e lista ku gobièrnu ta bai apliká pa e paro di prèis. Funshonarionan di Directie Toezicht en Handhaving aktualmente ta inventarisando prèis di e produktonan konserní kual dentro di poko  lo bai wòrdu publiká. Komo tal a disidí pa no kompará prèis den luna di aprel y tanten ku e medida di urgensha ta na vigor.


GEEN PRIJSVERGELIJKER BONAIRE IN APRIL

KRALENDIJK – De overheid van Bonaire heeft onlangs via een noodmaatregel een prijsstop aangekondigd voor een lijst met 71 producten in de supermarkt. Dit ter voorkoming van misbruik van de situatie die is ontstaan door het coronavirus. Naar aanleiding van deze prijsstop van OLB hebben de consumentenorganisaties Unkobon en FTpKB in overleg met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat besloten om de Prijsvergelijker Bonaire op te schorten zolang de noodmaatregel duurt.  

De Prijsvergelijker Bonaire is een project dat is gericht op het bevorderen van prijsbewustzijn bij de consumenten van Bonaire. Het project liep in december 2019 af, maar het ministerie had Unkobon en FTpKB verzocht om het project vanaf maart 2020 weer te hervatten. Op 30 maart werd de vergelijking van prijzen in de maand maart voor een mandje van 60 veel gekochte producten gepubliceerd.

Deze lijst producten die voor de Prijsvergelijker wordt gehanteerd, is voor een groot deel gelijk aan de lijst die nu wordt gehanteerd voor de prijsstop van OLB. Ambtenaren van de directie Toezicht en Handhaving op Bonaire zijn momenteel bezig met de (invoer van) opnames van productprijzen, die vervolgens gepubliceerd zullen worden. Omdat er veel overlap is tussen de producten van de prijsstop en die van de Prijsvergelijker, is het besluit genomen om in april geen prijsopnames te doen voor de Prijsvergelijker.


NO PRICE COMPARATOR BONAIRE IN APRIL

KRALENDIJK – The government of Bonaire recently announced a price freeze for a list of 71 products in the supermarket by means of an emergency measure. This is to prevent abuse of the situation created by the coronavirus. As a result of this price freeze by OLB, the consumer organizations Unkobon and FTpKB, in consultation with the Ministry of Economic Affairs and Climate, have decided to suspend the Price Comparator Bonaire as long as the emergency measure lasts.  

The Bonaire Price Comparator is a project aimed at promoting price awareness among Bonaire’s consumers. The project ended in December 2019, but the Ministry had requested Unkobon and FTpKB to resume the project from March 2020. On 30 March the comparison of prices in the month of March for a basket of 60 frequently purchased products was published.

This list of products used for the Price Comparator is largely the same as the list now used for OLB’s price cap. Officials of the Department of Supervision and Enforcement on Bonaire are currently busy with (entering) the recordings of product prices, which will subsequently be published. Because there is a lot of overlap between the products of the price cap and those of the Price Comparator, the decision has been taken not to make price recordings for the Price Comparator in April.

Share This
error: Content is protected !!