KRALENDIJK – Despues di e wikènt di Pasku di Resurekshon e departamento di Salubridat Públiko di Entidat Publiko den koperashon ku Fundashon Mariadal lo kuminsá tèst pa medio di un asina yamá ‘COVID drive-thru’. Te aworakí tabata hasi e tèstnan solamente na kas serka e pashènt, pero pa medio di e manera di traha nobo aki Boneiru ke tèst mas tantu hende posibel i eksponé mas poko habitante i personal médiko posibel . E introdukshon di e ‘drive-thru’ ta pas den e plan pa aktivamente buska e vírùs di corona, pa haña klaridat si e vírùs ta presente na Boneiru òf nò.

Di djamars 14 di aprel te ku djabièrnè 17 di aprel ta ekipá un tènt grandi, kaminda por hasi e tèstnan miéntras ku e hendenan ta keda sintá den nan outo. E entrada di e ‘drive-thru’ ta na Kaya Soeur Bartola, patras di e parke di mucha. Riba e tereno di parker poko mas leu ta haña e tènt. Ora kore drenta e tènt, un kolaboradó ta tuma un muestra. Esaki ta hasi pa medio di pasa un staf chikí di katuna den garganta i unu den nanishi di e pashènt. Un di dos kolaboradó ta registrá bo datonan personal i otro dato. Despues e personanan ku a tèst ta risibí un foyeto, tokante kon i ki dia nan lo risibí e resultado di e tèst. Por tèst maksimal dos persona pa outo.

Hende ku tin keho manera un tiki kayente di kurpa òf keintura, tosamentu, kuminsamentu di tosamentu òf garganta ku ta kishikí, por mèldu telefónikamente for di djamars mainta, 14 di aprel durante oranan di trabou via number di telefòn 715-8900, ku e number di ekstenshon 1649. E ora ei e enfermero ta hasi algun pregunta i ta traha un sita ki dia e persona mester ta na e sitio di tèst. E oranan di tèst ta tur dia di 4 or te ku 6 or di atardi, i ta solamente riba sita. Esaki ta tantu pa adulto komo pa mucha. Si durante di e kombersashon na telefòn bin resultá ku e sospecho di presensia di COVID-19 ta masha fuerte e ora ei e pashènt ta risibí instrukshon speshal.


MEER TESTEN MOGELIJK DOOR ‘COVID DRIVE-THRU’

KRALENDIJK – Na het Paasweekend start afdeling Publieke Gezondheid van het OLB in samenwerking met Fundashon Mariadal met testen door middel van een ‘COVID drive-thru’. Tot nu toe werden tests alleen afgenomen bij de patiënt thuis, maar middels deze nieuwe werkwijze wil Bonaire nu met zo min mogelijk blootstelling van inwoners en medisch personeel zoveel mogelijk mensen testen. De introductie van de drive-thru past in het plan om actief op zoek te gaan naar het coronavirus, om duidelijk te krijgen of het virus wel of niet aanwezig is op Bonaire.

Van dinsdag 14 april tot en met vrijdag 17 april wordt er een grote tent ingericht, waar de tests kunnen worden afgenomen terwijl mensen in hun auto blijven zitten. De entree van de drive-thru is aan de Kaya Soeur Bartola, achter de speeltuin. Op de parkeerplaats verderop vindt men de tent. Wanneer de tent binnen wordt gereden, neemt een medewerker een monster af. Dit wordt gedaan door een wattenstaafje door de keel en neus van de patiënt te strijken. Een tweede medewerker registreert uw persoons- en andere gegevens. De geteste personen ontvangen hierna een folder, over hoe en wanneer zij de testuitslag zullen ontvangen. Er kunnen maximaal twee personen per auto getest worden.

Mensen die klachten hebben als lichte verhoging of koorts, hoesten, beginnende hoest of onaangename kriebel in de keel, kunnen zich vanaf dinsdagochtend, 14 april tijdens kantooruren telefonisch aanmelden via telefoonnummer 7158900, met extensienummer 1649. De verpleegkundige stelt dan een aantal vragen en maakt een afspraak wanneer de persoon zich kan melden op de testlocatie. De testtijden zijn dagelijks van 16:00 tot 18:00 uur, alleen op afspraak. Dit geldt voor zowel volwassenen als kinderen. Mocht tijdens het telefoongesprek blijken dat de verdenking op de aanwezigheid COVID-19 heel sterk is dan ontvangt de patiënt aparte instructies.


MORE TESTING POSSIBLE WITH ‘COVID DRIVE-THRU’

KRALENDIJK – After the Easter weekend the Public Health Department of the OLB starts, in association with Fundashon Mariadal, testing by means of a ‘COVID drive-thru’. Thus far tests were only taken from the patient at home, but with this new method Bonaire now wants to test as many people as possible with as little exposure of residents and medical staff as possible. The introduction of the drive-thru is in line with the plan to actively look for coronavirus in order to obtain clarity whether or not the virus is present on Bonaire.

From Tuesday April 14 up to and including Friday April 17 a large tent is set up where the tests can be taken whilst the people stay in their car. The entrance of the drive-thru is at the Kaya Soeur Bartola, behind the playground. The tent is located further ahead at the car park. When you drive into the tent, an employee takes a swab. This is done by swabbing a cotton swab through the throat and nose of the patient. A second employee registers your personal and other data. The tested people then receive a folder about how and when they shall receive the test result. A maximum of two people per car can be tested.

People who have symptoms like a slightly raised temperature or fever, coughing, starting cough or unpleasant tingle in the throat can register by telephone via telephone number 7158900, extension 1649, from Tuesday morning April 14 during office hours. The nurse then asks a number of questions and schedules an appointment when the person can report at the test location. The test hours are daily from 16:00 to 18:00 o’clock, only by appointment. This applies to both adults and children. Should it become apparent during the telephone conversation that the suspicion of COVID-19 is very strong then the patent shall receive separate instructions.

Share This
error: Content is protected !!