KRALENDIJK – Ekipo di respirashon, remedi i material di protekshon pa kuido di pashèntnan di Corona vírùs djasabra 11 di aprel a yega for di Hulanda na Aeropuerto Flamingo. Ku esaki hospital Mariadal por instalá téknikamente 6 espasio di respirashon pa kuido intensivo.  Tambe awor tin remedi i artíkulonan di protekshon na Boneiru ku ta nesesario pa bai duna e kuido nesesario na e momento ku un promé infekshon di Corona presentá.

Pa e fortifikashon kompleto di e kapasidat médiko mester di mas personal médiko. Tokante di esaki ministerio di VWS ta hasi palabrashon ku un kompania internashonal ku ta transportá personal médiko. E promé tim di personal médiko i enfermeronan ku di e forma aki a pone disponibel a kuminsá traha e siman aki na Sint Maarten. Personal médiko èkstra pa Boneiru lo sigui, komo yudansa adushonal pa e tim di médiko ku a bini for di Colombia i Amsterdam.

Gezaghèber Edison Rijna: “Esakinan ta pasonan importante pa pèrkurá pa nos ta prepará pa e vírùs Corona na Boneiru. Ounke ainda nos no a deskubrí infekshon, un dia esaki tambe lo yega Boneiru. P’esei mi ta pidi tur hende na Boneiru pa tene boso na tur medida preventivo. Aparte  di 1.5 meter di distansha sosial i e reglanan di higiena ku bo mes tene bo mes ne, tambe e medidanan di e ordenansa di emergensia ta keda na vigor. Huntu nos mester pèrkurá pa nos keda dominá Corona. Huntu kontra Corona!”


APPARATUUR EN MEDICATIE VOOR 6 MOBIELE IC PLEKKEN OP BONAIRE

KRALENDIJK – Beademingsapparaten, medicijnen en beschermingsmateriaal voor de zorg van coronapatiënten kwamen op zaterdag 11 april vanuit Nederland aan op Flamingo Airport. Hiermee kan ziekenhuis Mariadal 6 IC-beademingsplekken technisch gereed gaan maken. Ook zijn er nu medicijnen en beschermingsmiddelen op Bonaire die nodig zijn om de noodzakelijke zorg te gaan verlenen op het moment dat een eerste corona-besmetting zich aandient.

Voor de volledige versterking van de medische capaciteit is meer medisch personeel nodig. Daarover maakt VWS afspraken met een internationaal bedrijf dat medisch personeel uitzendt. Het eerste team van medici en verpleegkundigen dat op deze wijze wordt ingezet is deze week op Sint-Maarten aan de slag gegaan. Extra medisch personeel voor Bonaire volgt, in aanvulling op het team medici uit Colombia en Amsterdam.

Gezaghebber Edison Rijna: “Dit zijn belangrijke stappen om ervoor te zorgen dat we voorbereid zijn op het coronavirus op Bonaire. Ook al hebben wij nog geen besmettingen ontdekt, eens zal die dag ook voor Bonaire aanbreken. Ik vraag dan ook aan iedereen op Bonaire om u te houden aan alle preventieve maatregelen. Naast de 1.5 meter sociale afstand en hygiëne-voorschriften die u zelf kunt doen om verspreiding te voorkomen, blijven ook de maatregelen in de noodverordening van kracht. Samen moeten wij ervoor zorgen dat we corona de baas blijven. Samen tegen corona!”


EQUIPMENT AND MEDICATION FOR 6 MOBILE IC SITES ON BONAIRE

KRALENDIJK – Respirators, medicines and protective equipment for the care of corona patients arrived at Flamingo Airport from the Netherlands on Saturday 11 April. This will enable the Mariadal hospital to technically prepare 6 ICU respiratory beds. Furthermore, there are now medicines and protective equipment on Bonaire that are needed to provide the necessary care when the first corona infection presents itself.

More medical staff is needed to fully strengthen the medical capacity. VWS has made agreements on this with an international company that deploys medical staff. The first team of doctors and nurses to be deployed in this manner started work on Sint Maarten this week. More medical staff for Bonaire also will follow, in addition to the medical teams that have already arrived from Colombia and Amsterdam.

Island Governor Edison Rijna: “These are important steps to ensure that we are prepared for the coronavirus on Bonaire. Although we have not yet discovered any infections, that day will also come for Bonaire. I therefore ask everyone on Bonaire to adhere to all preventive measures. In addition to the 1.5 meter social distance and hygiene regulations that you can apply yourself to prevent spreading of the virus, the measures in the emergency ordinance also remain in force. Together we must ensure that we remain in control of corona. Together against corona!”

Share This
error: Content is protected !!