KRALENDIJK – Desde ku e areglo di emergensia di SZW a drenta na vigor na komienso di e luna aki, a risibí aplikashon pa mas di dos mil persona na Boneiru, Saba i Sint Eustatius. Ya a paga mitar di esakinan. Pa hasi esaki posibel, kolaboradónan di unidat SZW di RCN a traha durante wikènt di Pasku di resurekshon último.

E areglo temporal ta bálido pa un periodo di tres luna i ta retroaktivo for di 13 di mart 2020. Pa por bini na remarke pa e areglo, mester tin pèrdida di benta di por lo ménos binti porshento en konekshon ku vírùs di corona. Si otorgá e petishon, ta paga ochenta porshento di e salario di e empleado na e dunadó di trabou pa e oranan ku e empleado no por traha. Mester paga e empleado e montante aki komo salario.  

E areglo ta konta tambe pa empleadonan ku un kontrakt di sero ora òf un kontrakt temporal. Empresarionan independiente ku a pèrdè entrada, por bini na remarke pa un suplemento te ku ochenta porshento di e salario mínimo legal. Personanan ku pa motibu di e vírùs di corona no tin dunadó di trabou mas, mes por mèldu na e unidat lokal di SZW pa entregá un petishon pa ayudo. Esaki por ta e kaso si no a prolongá nan kontrato òf si nan tabata den nan periodo di prueba. Nan por bini na remarke pa ochenta porshento di nan último salario.

Por mira mas informashon tokante e areglo di emergensia di SZW i e formularionan di aplikashon riba www.rijksdienstcn.com/covid-19.SZW REEDS DUIZEND AANVRAGEN NOODREGELING UITBETAALD

KRALENDIJK – Sinds de noodregeling van SZW in werking is getreden begin deze maand, zijn er voor ruim twee duizend personen op Bonaire, Saba en Sint Eustatius aanvragen ontvangen. De helft hiervan is reeds uitbetaald. Om dit mogelijk te maken is er afgelopen paasweekend doorgewerkt bij de RCN-unit SZW.De overige aanvragen zijn nog in behandeling.

De tijdelijke regeling geldt voor een periode van drie maanden en kent een terugwerkende kracht vanaf 13 maart 2020. Om aanspraak te maken op de regeling moet er sprake zijn van een omzetverlies van ten minste twintig procent in verband met het coronavirus. Bij toekenning wordt tachtig procent van het loon van de werknemer uitgekeerd aan de werkgever voor de uren die de werknemer niet kan werken. Dit bedrag dient als loon te worden doorbetaald aan de werknemer.

De regeling geldt ook voor werknemers met een nul-urencontract of een tijdelijk contract. Zelfstandig ondernemers voor wie de inkomsten zijn weggevallen, kunnen aanspraak maken op een aanvulling tot tachtig procent van het wettelijk minimumloon. Mensen die vanwege het coronavirus geen werkgever meer hebben, kunnen zelf bij de lokale unit van SZW een aanvraag indienen voor ondersteuning. Dit kan als hun contract niet verlengd is of omdat zij in hun proeftijd zaten. Zij kunnen aanspraak maken op tachtig procent van hun laatstverdiende loon.

Meer informatie over de noodregeling van SZW en de aanvraagformulieren is te vinden op www.rijksdienstcn.com/covid-19.


SZW ALREADY PAID OUT 1000 REQUESTS FOR EMERGENCY REGULATION

KRALENDIJK – Since the emergency regulation of SZW came into effect at the beginning of this month, requests have been received for more than two thousand persons on Bonaire, Saba and St. Eustatius. Half of these have already been paid out. In order to make this possible, employees of the RCN-unit SZW worked most of last Easter weekend.

The temporary regulation applies for a period of three months and has a retroactive effect from March 13th, 2020. To be eligible for the regulation, there must be a loss of turnover of at least twenty percent in connection with the coronavirus. When granted, eighty percent of the employee’s wages are paid to the employer for the hours that the employee cannot work. This amount must be passed on to the employee as salary.

The regulation also applies to employees with a zero-hour contract or a temporary contract. Independent entrepreneurs with no income can claim a supplement of up to eighty percent of the statutory minimum wage. People who no longer have an employer because of the coronavirus can submit an application for support themselves with the local unit of SZW. This is possible if their contract has not been renewed or because they were on their probationary period. They can claim eighty percent of their last-earned wages.

More information about the emergency regulation of SZW and the application forms can be found on www.rijksdienstcn.com/covid-19.Share This
error: Content is protected !!