Kralendijk – Entrante awe Kolegio Ehekutivo di Entidat Públiko Boneiru tin regla mas severo pa ora bo ke habri un supermarket chikitu den un bario residensial. Un supermarket chikitu ta un supermarket ku un oferta limitá.

Entrante awe por kuminsá ku un supermarket nobo den bario solamente si esaki ta kumpli ku e siguiente reglanan:

· E supermarket no ta mas grandi ku 300m². Banda di esei por tin un espasio pa almasenahe. E espasio pa almasenahe no por ta mas grandi ku 200m².

· Dentro di un distansia di 250 meter no tin un otro supermarket den e bario.

· Tabata eksistí sierto otro reglanan kaba pa supermarketnan den bario. Nan ta keda vigente. Bo ta haña nan den artíkulo 52.5.5 di ROB (plan di desaroyo di espasio pa Boneiru).

Nos ta haña importante ku nos barionan residensial ta sitionan agradabel pa nos habitantenan. Ta bin muchu hopi supermarket den bario, òf nan ta hopi grandi? E ora ei esaki ta kousa molèster. Por ehèmpel debì na e tráfiko ku ta yega e supermarketnan aki. Pa e motibu ei nos a formulá e reglanan mas severo aki.

Tur hende ku ke kuminsá un supermarket den bario, ta hasi un petishon pa kambio di e Ruimtelijk Ontwikkelingsplan Bonaire – ROB (plan di desaroyo di espasio pa Boneiru). Kolegio Ehekutivo ta konsiderá si nan ta duna pèrmit pa esei. Ku e reglanan mas severo aki Kolegio Ehekutivo ke sigurá kalidat di bida den e barionan residensial di Boneiru. E maneho aki ta aportá tambe na un mihó repartishon di e fasilidatnan den nos barionan.


STRENGERE REGELS VOOR OPENEN NIEUWE BUURTSUPERMARKT

Kralendijk – Het bestuurscollege van het openbaar lichaam Bonaire heeft vanaf vandaag strengere regels voor als u een buurtsupermarkt in een woonwijk wilt beginnen. Een buurtsupermarkt is een kleine supermarkt met een beperkt aanbod.

Vanaf vandaag mogen alleen nieuwe buurtsupermarkten komen die voldoen aan deze regels:

· De buurtsupermarkt is niet groter dan 300 m2. Daarnaast mag er plek zijn voor opslag. De plek voor opslag mag niet groter zijn dan 200 m2.

· Er is binnen 250 meter hemelsbreed niet een andere buurtsupermarkt in het woongebied.

· Er bestonden al andere regels over buurtsupermarkten. Die blijven gelden. U vindt ze in artikel 52.5.5 ROB.

We vinden het belangrijk dat onze woonwijken prettige plekken zijn voor onze inwoners. Komen er te veel buurtsupermarkten, of zijn ze erg groot? Dan geeft dat overlast. Bijvoorbeeld door het verkeer dat op de buurtsupermarkten afkomt. Daarom hebben we deze strengere regels gemaakt.

Iedereen die een buurtsupermarkt wil beginnen, doet een verzoek tot wijziging van het Ruimtelijk Ontwikkelingsplan Bonaire (ROB). Het bestuurscollege bekijkt of ze daar toestemming voor geeft. Met deze strengere regels wil het bestuurscollege de levenskwaliteit in de Bonairiaanse woonwijken verzekeren. Het beleid draagt ook bij aan een betere verdeling van de voorzieningen in wijken.

Share This
error: Content is protected !!