KRALENDIJK – Doño i gerensia di Club Trocadero ta ekspresá nan asombro tokante e notisia ku a keda publiká den un matutino lokal djasabra 25 di aprel ku e titular ‘Polis a para fiesta planeá na Trocadero’,. ‘Nunka tabata intenshon pa un fiesta a tuma lugá, esei ta apsurdo i iresponsabel den e tempunan akí. Nos hustamente ta tene nos mes na tur regla i instrukshon ku ta na vigor na e momentu akí’, asina doño i gerensia di e klup ta bisa.

Eskoho robes di palabra riba e foyeto di anunsio di Dia di Rei

Club Trocadero ta atmití ku, ku e eskoho di palabra ‘Party time!’ riba e foyeto pa e dia akí, el a hasi un eror. A traha i publiká e foyeto aki puramente pa pa partisipá e menú i estilo di muzik adaptá na nos klientela. Trocadero ta komprondé ku uzo di e palabra ‘Party Time’, por lanta e impreshon ku un fiesta lo a bai tuma lugá riba Dia di Rei. En realidat nunka esaki no tabata e intenshon.

‘No kier a duna atenshon èkstra na aña di nos Rei. Un dia importante pa hopi hende na Boneiru. P’esei nos a hinka un menú speshal den otro i e Dj e anochi ei lo a toka hitnan hulandes. Ta un anochi manera nos ta organisá kasi tur ancochi pa simannan kaba, chikitu, pero ku atenshon pa regla- i instrukshonnan vigente. Semper e plan tabata pa tene esaki mas chikitu posibel i pa tene nos mes estriktamente na e regla- i instukshonnan vigente. Dor un eskoho robes di palabra i e inkietut ku a surgi pa motibu di esaki, a saka e plannan eksistente kompletamente for di nan konteksto’, segun e propietario.

Bishita di Polis i Direktorado Supervishon i Mantenshon i karta Entidat Públiko Boneiru

A base di e anunsio riba Facebook tabatin un kombersashon entre dos kolaboradó di Direktorado Supervishon i Mantenshon i un funshonario di Polis ku gerensia di Trocadero djaweps mèrdia. Durante e kombersashon ei a entregá un karta amplio den kua a splika un bia mas bon kla kua ta e regla- i instrukshonnan ku tin na e momentunan akí. Club Trocadero a duna di konosé ku sigur no tabata su intenshon pa tene un fiesta i a ofresé su diskulpa relashoná ku e eskoho di palabra riba e foyeto. Den e kombersashon a konkluí ku tabata trata di un malkomprendementu i un eskoho robes di palabra. Tambe a papia riba e echo ku Polis i Direktorado di Supervishon i Mantenshon no tin keho riba e manera kon Club Trocadero ta ofresé su klientela, personal i artistanan un lugá den e tempunan insigur akí. Pa e motibu ei tambe e klup a kita mesora e anunsio mal formulá. No ta intenshon di Trocadero pa krea inkietut òf krea e impreshon ku e no ta mira seriedat di e situashon.

Informashon inkorekto den komunikado di Polis

Riba 24 di aprel Kuerpo Polisial Hulanda Karibense (KPCN) a emití un komunikado di prensa ku ta kontené informashon eróneo. E teksto ta bisa:

‘Riba djaweps 23 di aprel doño di un café/restorant a risibí un atvertensia preventivo pa fiesta ku el a planeá riba 26 i 27 di aprel. A inform’é ku hasiendo esaki e ta violando e reglanan den e ordenansa di emergensia.‘

Propietario i gerensia ku gran asombro a tuma nota di e komunikado di prensa. Promé ku publikashon di e notisia ya a diskutí e plannan i a koordiná esakinan ku Polis i Entidat Públiko

Boneiru. Nunka tabatin asuntu di un fiesta ku lo a para riba òrdu di polis. Ya ku nunka un fiesta lo a tuma lugá na e klup. P’esei a entregá un petishon urgente serka KPCN pa rektifiká esaki.

E establesimentu di horeka ta tene su mes na regla- i instrukshonnan

For di komienso tabata bon kla ku Club Trocadero, meskos ku otro establesimentunan di horeka na Boneiru ku ainda ta habrí, ta tene su mes estriktamente na regla- i instrukshonnan ku a risibí di parti di gobièrnu i su konseheronan. Asina a tuma medidanan adishonal di higiena, ta apliká distansiamentu sosial i no tin mas di 50 persona presente na e mes momentu.

Trocadero a disidí di mantené su portanan habrí. E klup, algun siman pasá, a komuniká esaki bon kla via su propio kanalnan di medio sosial. Den e tempunan akí Club Trocadero, tambe riba petishon di e propio personal, kier sigui brinda un lugá unda bishitantenan por relahá i disfrutá di algu di bebe i kome. E ta kontratá al respekto artistanan ku ta aktua nan so i na sufisiente distansia di e huéspetnan presente ta trese muzik trankil. Pa tur e artistanan akí tambe ta tempunan fastioso, p’esei e klup kier sigui brinda un podio na e personanan akí. E ta enfatisá un bia mas ku den esaki ta sigui tur regla i instrukshon di gobièrnu i ekspertonan di salubridat. Si otro instrukshonnan drenta na vigor, pa motibu ku e situashon na Boneiru a kambia, e klup e ora ei naturalmente lo tuma e instrukshonnan adaptá akí inmediatamente.


GEEN GROOT FEEST BIJ CLUB TROCADERO OP KONINGSDAG

KRALENDIJK – ‘Politie heet een stokje gestoken voor gepland feest bij Trocadero ’ zo kopt dagblad èxtra op zaterdag 25 april. De eigenaar en het management van Club Trocadero spreken hun verbazing uit over deze berichtgeving. ‘Er zou namelijk helemaal nooit een feest plaatsvinden, dat is absurd en onverantwoord in deze tijden. Wij houden ons juist aan alle regels en voorschriften die op dit moment gelden’, aldus de eigenaar en het management van de club.

Verkeerde woordkeuze aankondigingsposter Koningsdag

Club Trocadero geeft toe dat zij, met de woordkeuze ‘Party time!’ op de poster voor die dag, een inschattingsfout hebben gemaakt. De poster is puur geproduceerd en gepubliceerd om het aangepaste menu en muziekstijl aan onze klanten te communiceren. Ze begrijpen dat door het gebruik van de term’ Party Time’, de suggestie kan zijn gewekt dat er een feest zou gaan plaatsvinden op Koningsdag. Daar is in werkelijkheid helemaal nooit sprake van geweest.

‘We wilden graag extra aandacht schenken aan de verjaardag van onze Koning. Een belangrijke dag voor velen op Bonaire. We hebben daarom een speciaal menu samengesteld en de DJ draait die avond Nederlandse Hits. Het is als een avond zoals wij die al weken vrijwel iedere avond organiseren, klein en met grote aandacht voor de geldende regels en voorschriften. Het plan is altijd al geweest om dit zo klein mogelijk te houden en ons strikt aan de reeds bestaande regels en voorschriften te houden. Door een verkeerde woordkeuze en onrust die daaruit is ontstaan, zijn de bestaande plannen volledig uit haar verband gerukt’, aldus de eigenaar.

Bezoek door de Politie en de Directie Toezicht & Handhaving en brief Openbaar Lichaam Bonaire

Naar aanleiding van de aankondiging op Facebook hebben twee medewerkers van de Dienst Toezicht & Handhaving en een ambtenaar van de Politie donderdagmiddag een gesprek gehad met het management van Trocadero. Tijdens dat bezoek is een uitgebreide brief overhandigd waarin nogmaals duidelijk gemaakt wat de regels en voorschriften op dit moment zijn. Club Trocadero heeft aangegeven zeker niet van plan te zijn geweest om een feest te laten plaatsvinden en haar verontschuldigingen gemaakt met betrekking tot de woordkeuzes op de poster. In het gesprek is geconcludeerd dat er sprake is van een mistverstand en een verkeerde woordkeuze. Ook is besproken dat Politie en de Dienst Handhaving & Toezicht geen klachten hebben over de manier waarop Club Trocadero haar klanten, personeel en artiesten een plek biedt in deze onzekere tijden. De ongelukkig geformuleerde aankondiging is dan ook direct verwijderd door de club. Trocadero heeft niet de intentie om onrust creëren of de suggestie te wekken dat zij de ernst van de situatie niet inziet.

Onjuiste informatie in het persbericht van de Politie

Er is op 24 april een persbericht verspreid vanuit het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) dat onjuiste informatie bevat. De tekst luidt:

‘Op donderdag 23 april kreeg de eigenaar van een café/restaurant een preventieve waarschuwing voor feest die hij had gepland op 26 en 27 april. Hij werd geïnformeerd dat hiermee de noodverordening wordt overtreden. ‘

De publicatie van het persbericht is door de eigenaar en het management met veel verbazing ontvangen. De plannen waren voor publicatie van het bericht reeds besproken en afgestemd met Politie en het OLB. Er is nooit sprake geweest dat een feest, op last van de politie, geen doorgang zou kunnen vinden. Er zou immers helemaal nooit een feest plaatsvinden bij de club. Er is bij KPCN dan ook een dringend verzoek tot rectificatie ingediend.

De horecagelegenheid houdt zich aan de regels en voorschriften

Het is van meet af aan duidelijk dat Club Trocadero zich, net als andere horecagelegenheden op Bonaire die nog open zijn, houdt aan de strikte regels en voorschriften die zij vanuit de overheid en haar adviseurs hebben ontvangen. Zo zijn er extra hygiënische maatregelen genomen, wordt social distancing toegepast en zijn er niet meer dan 50 personen tegelijk aanwezig.

Trocadero heeft besloten om de deuren open te houden. De club heeft hier enkele weken geleden via haar eigen Social Media kanalen ook duidelijk over gecommuniceerd. Club Trocadero wil in deze tijden, mede op het verzoek van het eigen personeel, graag een plek kunnen blijven bieden waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van een drankje en een hapje. Zij huurt daarbij ook soloartiesten in die, op ruime voldoende afstand van de aanwezige gasten, rustige muziek ten gehore brengen. Voor al deze artiesten zijn het ook lastige tijden, de club wil deze personen daarom ook graag een podium blijven bieden. Zij benadrukt nogmaals dat daarbij alle regels en voorschriften van de overheid en gezondheidsexperts worden opgevolgd. Mochten er andere voorschriften gaan gelden, doordat de situatie op Bonaire wijzigt, dan zal de club deze aangepaste voorschriften uiteraard ook direct overnemen.

Share This
error: Content is protected !!