KRALENDIJK – Gezagheber Edison Rijna durante enkuentro ku prensa ayera 5 di mei a menshoná entre otro e sifranan te ku e dia pa loke ta trata e situashon di ‘COVID-19’ ku a tèst, 257 i no tin niun kaso nobo.

Gezagheber Rijna a sigui bisa: ”Manera ya a anunsiá djamars i djaweps tin e ‘COVID drive Thru’ i asina ke sigui tèst mas hende pa nos tin sigur ku e vírùs no ta aktivo mas riba nos isla na e momentunan aki.

Entrante 6 di mei lo suavisá algun di e medidanan di e ordenansa di lei di emergensia relashoná ku COVID-19. Komunidat a reakshoná sumamente positivo riba e adaptashon ku nos a anunsiá djabièrnè último. E echo ku entrante djarason nos lo por bai hasi mas manera bai ‘gym’ i bai skol no ta nifiká ku nos ta bai bek na e situashon promé ku ‘corona virus’. Ta responsabilidat di kada un di nos pa sigui tene nos mes i nos famia di forma estrikto na e regla di distansia sosial i di higiena. Nos mester aseptá ku nos bida a kambia i ku e kambionan aki lo por dura pa basta tempu.

Mi lo ta kòrtiku den mi disertashon pa asina krea mas espasio pa diputado Nina den Heyer di asuntunan sosial i Elvis Tjin Asjoe diputado di finansa duna informashon tokante temanan sumamente importante pa kada siudadano di nos isla. Ta trata di e esfuersonan ku Kolegio Ehekutivo a i ta hasiendo pa minimalisá e impakto sosial-ekonómiko riba isla relashoná ku e krísis di ‘corona virus’.

Por último un yamada na un i tur pa den e fase nobo ku nos ta bai drenta mayan kada un di nos ta ‘corona-smart’. Esta tene nos mes na e regla di distansia sosial, higiena personal i no mas ku 50 hende huntu na un sitio. Asina nos ta sigui den e lucha huntu kontra ‘corona’,” gezaghèber Rijna a finalisá bisando.


De cijfers tot op heden omtrent de COVID-19 situatie wijzen uit dat er 257getest zijn en er is niet één positief geval bijgekomen.

Zoals reeds aangekondigd is vandaag en donderdag de COVID drive thruweer open. Zo willen we verdergaan om meer mensen te testen om er zeker van te zijn dat het virus momenteel niet meer actief is op ons eiland.

Vanaf morgen zal er een versoepeling zijn van enkele van de eerder genomen maatregelen van de noodverordening in verband met COVID-19. De gemeenschap heeft bijzonder positief gereageerd op de aanpassing die wij afgelopen vrijdag hebben aangekondigd. Het feit dat wij vanaf morgen weer meer kunnen doen, zoals naar de gym gaan en naar school gaan, betekent niet dat we teruggaan naar de situatie vóór corona. Het is de verantwoordelijkheid van ieder van ons om onszelf en ons gezin te blijven houden aan de regels van sociale afstand en hygiëne. We moeten accepteren dat ons leven is veranderd en dat deze veranderingen nog een tijd kunnen duren.

Vandaag zal ik mijn betoog kort houden om zo meer ruimte te geven aan de gedeputeerde Nina den Heyer van Sociale Zaken en Elvis TjinAsjoe, gedeputeerde van Financiën om informatie te geven over zeer belangrijke thema’s voor elke burger van ons eiland. Zij zullen, de inspanningen die het Bestuurscollege heeft geleverd en nog steeds levert om het sociaaleconomische effect van de coronacrisis op het eiland tot een minimum terug te brengen, toelichten Tot slot een oproep aan eenieder om in de nieuwe fase die wij morgen ingaan,‘corona-smart’ te zijn. Dat wil zeggen dat wij ons houden aan de regels van sociale afstand, persoonlijke hygiëne en niet meer dan 50 personen tegelijk op een locatie. Zo gaan we samen verder in de strijd tegen corona.

Share This
error: Content is protected !!