KRALENDIJK – Dunadónan di trabou ku ta hasi uso di e areglo di emergensia di SZW pa haña sosten den nan gastunan di suèldu, no mester hasi notifikashon di kambio mas pa e restu di e periodo ku e areglo ta na vigor. Di e forma akí nan ta haña mas espasio pa wak si i di ki forma nan por amplia nan aktividatnan komersial atrobe. Lo no prosesá formularionan di kambio entregá kaba, a ménos ku nan ta den bentaha di e petishonario.

E suavisashon di medidanan relashoná ku kombatimentu di corona ta duna kompanianan mas posibilidat. Pero, pa motibu di distansiamentu sosial i ousensia temporal di turistanan, e merkado a kambia. Unidat di SZW di RCN ke duna dunadónan di trabou te ku 12 di yüni espasio, pero miéntras tantu e nivel di e apoyo lo no kambia. Ta na e dunadónan di trabou pa huntu ku nan empleadonan yega na palabrashonnan tokante ponementu di personal na trabou atrobe.

Na e momentu akí ta negoshando huntu ku Ministerio di SZW riba prolongashon di e areglo di emergensia. Si ta kontinuá ku e areglo bou di eksaktamente e mes kondishonnan, ta tópiko di kombersashon ainda. Asina stipulá e areglo nobo e unidat di SZW lo duna informashon tokante esaki.

Empresarionan independiente ku ta hasi uso di e areglo di emergensia di SZW mester hasi notifikashon di kambio si nan entrada kambia den e periodo te ku 12 di yüni 2020, pa por adaptá e suplemento di ingreso na e situashon nobo. Trahadónan ku pa motibu di corona a pèrdè nan trabou i ta hasi uso di e areglo bou di nan propio nòmber, tambe mester yena e formulario di kambio na momentu ku nan tin trabou atrobe.

Mas informashon tokante e areglo di emergensia ta disponibel riba www.rijksdienstcn.com/covid-19. Empresarionan na Boneiru por dirigí nan mes pa konseho na Kámara di Komersio via steunloket@KvKbonaire.com.


SZW GEEFT WERKGEVERS RUIMTE VOOR HERSTART

KRALENDIJK – Werkgevers die gebruik maken van de noodregeling van SZW voor ondersteuning in hun loonkosten hoeven geen wijzigingen meer door te geven voor de resterende looptijd van de regeling. Op deze manieren krijgen zij meer ruimte om te bekijken of en op welke manier zij hun bedrijfsactiviteiten weer kunnen uitbreiden. Wijzigingsformulieren die al ingeleverd zijn, zullen niet worden doorgevoerd, tenzij ze in het voordeel van de aanvrager zijn.

De versoepeling van de maatregelen met betrekking tot de bestrijding van corona geven bedrijven meer mogelijkheden. Maar, door social distancing en de voorlopige afwezigheid van toeristen, ziet de markt er anders uit. De RCN-unit SZW wil werkgevers tot en met 12 juni ruimte geven, terwijl de hoogte van de steun onveranderd blijft. Het is aan de werkgevers om samen met hun werknemers afspraken te maken over het opnieuw inzetten van personeel.

Op dit moment vindt er overleg plaats met het Ministerie van SZW over verlenging van de noodregeling. Of de regeling onder precies dezelfde voorwaarden wordt voortgezet, is nog onderwerp van gesprek. Zodra de nieuwe regeling is vastgesteld zal de unit SZW hierover communiceren.

Zelfstandig ondernemers die gebruik maken van de noodregeling van SZW en van wie het inkomen verandert in de periode tot en met 12 juni 2020 moeten wel wijzigingen doorgeven, zodat de inkomensaanvulling naar de nieuwe situatie kan worden aangepast. Werknemers die vanwege corona hun baan verloren en op eigen naam gebruik maken van de regeling, moeten ook een wijzigingsformulier invullen op het moment dat zij weer werk hebben.

Meer informatie over de noodregeling is beschikbaar op www.rijksdienstcn.com/covid-19. Ondernemers op Bonaire kunnen zich voor advies richten tot de Kamer van Koophandel via steunloket@KvKbonaire.com.


SZW GIVES ENTREPRENEURS SPACE TO RESTART

KRALENDIJK – Employers who use the SZW emergency regulation for support in their wage costs no longer have to report changes for the remaining term of the regulation. In this way they get more space to see if and how they can expand their business activities. Mutation forms that have already been submitted will not be carried through, unless they are to the benefit of the applicant.

As measures to combat corona are scaled down, companies have more options to restart their business. However, due to social distancing and the temporary absence of tourists, the market is different. The RCN unit SZW wants to give employers space for adaptations up to and including the 12th of June, while the level of support remains unchanged. It is up to the employers to make agreements with their employees about the redeployment of personnel.

Together with the Ministry of Social Affairs and Employment the unit is currently discussing the possibilities of an extension of the emergency regulation. Whether the regulation will continue under exactly the same conditions is still under discussion. As soon as the new regulation has been established, the SZW unit will communicate about this.

Independent entrepreneurs who use the SZW emergency regulation do have to report changes if their income changes up to and including the 12th of June, 2020, so the unit SZW can adapt their income supplement to the new situation. Employees who lost their job because of corona and who use the regulation on their own name, must also always fill in a mutation form when they find work.

More information about the emergency regulation is available at

www.rijksdienstcn.com/covid-19. Entrepreneurs on Bonaire can turn to the Chamber of Commerce for advice via supportloket@KvKbonaire.com.

Share This
error: Content is protected !!