KRALENDIJK – Den e último siman dies trompèt, seis trombone, seis hoorn, dies dwarsfluit, seis klarinet, dies drumpads i ocho kontrabas; na total 56 instrumènt a wordu entregá pa e muchanan di Kolegio San Luis Bertran den kuadro di e proyekto di orkesta di mucha.

Den luna di febrüari Fundashon Mangazina di Rei a inisiá e proyekto aki ku e prome fase ku formashon musikal general i lès di kantamentu. Pa motibu ku skolnan tabata será en konekshon ku e medidanan kontra virus di korona, e proyekto no por a sigi manera planiá. Awor ku por sigi ku e lèsnan, mientrastantu e instrumèntnan tambe tei i por bai e sigiente fase ku e muchanan. E muchanan ta bai haña un introdukshon di kada instrumènt i despues nan ta haña chèns di hasi un eskoho di instrumènt pa nan kuminsa ku e ensayo di tokamentu di e instrumèntnan. Den e proyekto piloto aki e muchanan ta haña 12 lès i na final nan ta forma un orkesta kaminda nan ta bai mustra publiko kiko nan a siña. Probablemente e muchanan lo bai duna e presentashon aki den luna di yüli of ougùstùs.

E proyekto aki ta wordu finansiá pa Ministerio di Seguridat i Hustisia di Hulanda. Nan ta kere ku ta hopi importante pa organisá mas tantu aktividat positivo pa mucha, pa asina krea mas posibilidat pa e mucha por deskubri su talento i e no ta bai ferfelá su mes fasilmente. Meskos ku deporte, musika ta hasi mucha mas fuerte i felis. Esaki ta krea un bon base pa nan futuro.

Riba e fotonan por haña un bista kon e dosentenan i e muchanan a risibí e instrumèntnan.


MUZIEKINSTRUMENTEN VOOR LEERORKEST BONAIRE ZIJN AANGEKOMEN!

KRALENDIJK – Afgelopen week zijn er 10 trompetten, 6 trombones, 6 hoorns, 10 dwarsfluiten, 6 klarinetten, 10 drumpads en 8 kontrabassen; in totaal 56 muziekinstrumenten afgeleverd ten behoeve van het Leerorkest van de kinderen van Kolegio San Luis Bertran in Rincon.

In de maand februari is Stichting Mangazina di Rei gestart met de eerste fase van dit project. De kinderen kregen algemene musikale vorming en zangles. Doordat de scholen dicht waren vanwege de coronamaatregelen zijn ook de lessen van het Leerorkest even stil komen te liggen.

Nu we weer kunnen starten met de lessen, zijn ondertussen ook de instrumenten aangekomen en kan er een start gemaakt worden met de tweede fase. De kinderen krijgen een korte introductie van elk instrument waarna zij een keuze kunnen maken welk instrument zij willen leren spelen. In dit pilot project krijgen de kinderen 12 weken les. Daarna vormen ze met z’n allen een orkest en zullen zij samen met hun docenten presenteren aan het publiek wat ze hebben geleerd. Waarschijnlijk zal deze presentatie gaan plaatsvinden in de maand juli of augustus.

Dit project wordt gefinancierd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie van Nederland. Zij geloven dat hoe meer positieve activiteiten er voor kinderen georganiseerd worden, hoe meer kansen er gecreëerd worden waar zij hun talenten kunnen ontdekken en hoe minder snel verveling toeslaat. Net als sport, maakt muziek kinderen sterker en gelukkiger. Daardoor zijn ze weerbaarder en dat legt een goede basis voor hun toekomst.

Op de foto’s ontvangen de docenten en de kinderen de nieuwe instrumenten.

Share This
error: Content is protected !!