KRALENDIJK – Djaweps 12 di yüni 2020 a presentá den Korte di Promé Instansia na Boneiru, un shofùr (29 aña) ku aña pasá durante festividatnan di karnaval a dal un peaton ku su auto. Manera e outomobilista aki mes a rekonosé, e la bebe mas o menos 14 bòter di serbes. E la supla 610 ug/l ku e aparato pa tèst rosea. E kantidat ku ta permití legalmente ta 220 ug/l. Tabata obvio ku e no por a kalkulá e velosidat di su vehikulo i no a pone atenshon riba kaminda dor di e uso eksesivo di alkohòl. A pesar di e sla duru, e víktima a sobrebibí e aksidente.

Bebementu di alkohòl i korementu di outo no ta bai huntu. Hopi biaha dos serbes ya kaba ta di mas. Kore outo bou di influensia di alkohòl ta un delitu. Den tráfiko kada shofùr ta responsabel pa su mes, e sobra personanan de auto pero tambe pa hendenan ku ta rondo di dje.

Mirando seriedat di e echo, hues a kondená e shofùr konforme demanda di fiskal na un but di US$ 550, – di kual US$ 150,- kondishonal ku un periodo di prueba di 1 aña.


BESTUURDER ONDER INVLOED VAN ALCOHOL KRIJGT BOETE VOOR AANRIJDEN VAN VOETGANGER

KRALENDIJK – Op donderdag 11 juni stond voor het Gerecht in de Eerste Aanleg op Bonaire de bestuurder (29 jaar.) van een auto die vorig jaar tijdens de carnaval festiviteiten een voetganger heeft aangereden. De bestuurder heeft op de dag van de carnavalsoptocht naar eigen zeggen ongeveer 14 flessen bier gedronken. Hij heeft 610 ug/l geblazen met het blaasapparaat. De wettelijke toegestane hoeveelheid is 220 ug/l. Het was duidelijk dat hij de snelheid van zijn auto niet goed kon inschatten en op de weg onoplettend was door het excessief alcoholgebruik. Ondanks de harde klap, heeft het slachtoffer het ongeluk overleefd. De bestuurder heeft tijdens de zitting spijt betuigd.

Alcohol drinken en een auto besturen gaan niet samen, twee bier is vaak al teveel. Rijden onder invloed is een misdrijf. Elke chauffeur in het verkeer is verantwoordelijk voor zichzelf, de mensen in de auto maar ook voor de mensen om hem heen.

Gelet op de ernst van het feit, werd de bestuurder conform de eis van de officier van justitie veroordeeld met een boete van US$ 550,-, waarvan US$ 150,- voorwaardelijk en een proeftijd van 1 jaar.

Share This
error: Content is protected !!