KRALENDIJK – Djarason 8 di yüli kuater sospechoso hoben a presentá dilanti hues den korte di Boneiru. Nan a wòrdu gará mientras ku nan tabata hòrta den un outo den bisindario di Weber’s Joy, un sitio di buseo. Pa motibu ku e sospechosonan no a yega di kai den man di hustisia anteriormente, hues a kondená nan na un kastigu di prisòn di dos siman kondishonal i un kastigu di tarea di 40 ora ku un periodo di prueba di dos aña.

Sifranan di polis na komienso di aña ta mustra ku ladronisia na sitionan di buseo a bira dòbel na 2019 kompará ku e aña anterior. Lockdown di corona a pone un paro na e tipo di delitonan aki, ku ta perhudiká no solamente e persona nan konserní pero tambe e imágen di Boneiru i su habitantenan. E sintimentu di seguridat i tambe e promoshon turistiko ku ta wòrdu pagá ku plaka di belasting ta sufri hopi daño.


VIER JONGVOLWASSENEN VEROORDEELD VOOR DIEFSTAL BIJ DUIKPLAATS

KRALENDIJK – Woensdag 8 juli stonden vier jonge verdachten terecht in de rechtbank van Bonaire. Ze werden op heterdaad betrapt bij het plegen van een diefstal uit een auto in de omgeving van de duikplaats Weber’s Joy. Omdat de verdachten niet eerder in aanraking waren gekomen met justitie, werden ze veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee weken voorwaardelijk, en een taakstraf van 40 uur met een proeftijd van twee jaar.

Uit politiecijfers eerder dit jaar kwam naar voren dat diefstal bij duikplaatsen zich in 2019 verdubbeld hadden ten opzichte van het jaar daarvoor. De corona-lockdown bracht dit type misdaad uiteraard tot een halt. Dergelijke misdrijven benadelen niet alleen de betrokkenen maar ook inwoners en het imago van Bonaire. Het veiligheidsgevoel, maar ook de met eigen belastinggeld gefinancierde toeristische promotie, wordt met dergelijke misdaad ernstige schade aangedaan.

Share This
error: Content is protected !!