Kralendijk – Tur persona ku ta biaha pa Boneiru mester yena un deklarashon di salú. Desde awor esaki ta sosodé digital. Motibu pa esaki ta ku servisio di Salubridat Públiko di antemano kier sa ken kier biaha pa Boneiru i detektá si tin riesgo. Asin’ei kier informá e pasahero di e maneho ku tin pa biaha bini i sali for di Boneiru.

Tur pasahero mester yena nan datonan I kontesta algun pregunta. Ora e formulario ta kompletamente yena ta manda e formulario. Tur formulario ta drenta na servisio di Salubridat Públiko. Salubridat Públiko ta kontrolá tur formulario I siñalá posibel riesgo.

Formulario imprimí na man

Pasaheronan ku drenta na airopuerto òf na haf mester por presentá e formulario riba petishon di un empleado di servisio di Salubridat Públiko. Esaki ta posibel si tin un formulario ku a imprimí den un tas ku tin na man òf por mustr’é riba telefòn.

Mas informashon Por hana e formularia na https://bonairepublichealth.org/en/form .Sigui e pagina di facebook pa mas informashon tokante e maneho pa biaha pa Boneiru.


INLEVEREN GEZONDHEIDSVERKLARING VOOR BONAIRE GAAT NU DIGITAAL

Kralendijk – Iedere reiziger naar Bonaire moet een gezondheidsverklaring invullen. Vanaf nu gaat het inleveren van dit formulier digitaal. De aanleiding hiervoor is dat de afdeling Publieke gezondheid van te voren wil weten wie er naar Bonaire wil komen en wil inschatten of er mogelijke risico’s zijn. Ook kunnen zij zo vooraf reizigers informeren over het in-reisbereid van Bonaire.

Elke reiziger moet zijn gegevens invullen en een aantal vragen beantwoorden. Nadat het formulier compleet is ingevuld, wordt het formulier verzonden. Alle formulieren komen binnen bij de afdeling Publieke gezondheid op Bonaire. Zij checken voor aankomst van de reizigers alle formulieren en signaleren mogelijke risico’s.

Uitgeprint formulier in handbagage

Reizigers moeten de gezondheidsverklaring op verzoek kunnen tonen bij de medewerker van de afdeling Publieke gezondheid op de luchthaven of in de haven. Dit is mogelijk door een uitgeprint formulier mee te nemen in de handbagage of het formulier te tonen op de telefoon.

Meer informatie Het formulier staat op https://bonairepublichealth.org/en/form . Voor meer informatie over het in-reisbeleid van Bonaire, kijk op de Facebookpagina van het Openbaar Lichaam Bonaire

Share This
error: Content is protected !!