KRALENDIJK – Den oranan di anochi di djadumingu 19 di yüli 2020, Inspekshon di Labor, den kolaborashon ku Kuerpo Polisial Hulanda Karibense, Direktorado di Supervishon i Mantenshon di Lei di Entidat Públiko Boneiru i KMar a realisá un kontrol multidisiplinario na un snèk situá na Kaya Balau. Durante e akshon a kontrolá riba tantu lei di obligashon di identifikashon, lei laboral i lei di estranhero, komo riba presensia di pèrmit pa bende bebida i pa hóreka.

Durante di e kontrol a konstatá diferente violashon manera entre otro personanan no dokumentá, situashon a-higiéniko, hürmentu di kamber i señal di eksplotashon.

E diferente instansianan lo sigui investigá a base di nan área di trabou, i kaminda ta nesesario lo tuma e medidanan nesesario.

Pa e partidonan gubernamental di Hulanda karibense, e aserkamentu kontra eksplotashon laboral tin prioridat haltu.


MULTIDISCIPLINAIRE CONTROLE

KRALENDIJK – In de avonduren van zondag 19 juli 2020 heeft de Arbeidsinspectie samen met Korps Politie Caribisch Nederland, de Directie Toezicht en Handhaving van het Openbaar Lichaam Bonaire, en de KMar een multidisciplinaire controle gehouden bij een snack gelegen aan de Kaya Balau. Tijdens de actie is gecontroleerd op zowel de wet identificatieplicht, de arbeidswet, de vreemdelingenwet, als op de aanwezigheid van een drank- en horecavergunning.

Tijdens de controle zijn diverse overtredingen geconstateerd waaronder niet gedocumenteerde inwoners, onhygiënische situaties, kamerverhuur en signalen van uitbuiting.

De verschillende diensten zullen op hun respectievelijk gebied nader onderzoek verrichten en waar nodig maatregelen treffen.

Voor de overheidspartijen van het Caribisch Nederland heeft de aanpak van arbeidsuitbuiting hoge prioriteit.

Share This
error: Content is protected !!