Kralendijk – E personanan ku djaweps último a bai den karentena paso nan a sinta banda di un pasahero ku tabata infektá ku e vírùs di Corona, por move liber na Boneiru. E pasahero kontaminá ku a baha na Kòrsou no tabatin kehonan relashoná ku COVID-19 e último 72 ora. E chèns pa kontaminashon pa e pasaheronan ku a bini Boneiru ta hopi chikí sigun e instrukshon di RIVM.

Den un avion ku a bini for di Hulanda djaweps 23 di yüli tabatin un pasahero ku a tèst positivo pa COVID-19. E pasahero no tabatin síntoma. Pa prekoushon a pone e shete pasaheronan ku a baha na Boneiru den karentena na un sitio sentral, wardando si e pasahero na Kòrsou lo desaroyá síntoma. Esaki no a resultá e kaso.

E servisio di Salubridat Públiko lo yama e 7 personanan tur dia pa monitòr nan salú. Pa nan tambe ta konta e reglanan general ku konta pa tur hende na Boneiru. Esakinan ta entre otro tene 1,5 meter distansia i kumpli ku e reglanan di higiena.


PASSAGIERS UIT QUARANTAINE

Kralendijk – De personen die donderdag in quarantaine zijn gegaan omdat ze naast een passagier hebben gezeten die met Covid-19 was besmet, mogen weer vrij op Bonaire bewegen. De besmette passagier die op Curaçao was uitgestapt heeft de afgelopen 72 uur geen klachten passend bij COVID-19 ontwikkeld. De kans op besmetting van de passagiers die naar Bonaire waren gekomen is erg klein volgens de RIVM richtlijn.

In een vliegtuig uit Nederland bleek donderdag 23 juli een passagier te zitten die positief testte op COVID-19. De passagier had geen klachten. Uit voorzorg zijn 7 passagiers die op Bonaire zijn uitgestapt in centrale quarantaine geplaatst, in afwachting of de Curaçaose patiënt klachten zou ontwikkelen. Dat bleek niet zo te zijn.

De afdeling Publieke Gezondheid zal de 7 personen dagelijks bellen om hun gezondheid te monitoren. Verder gelden voor hen de algemene maatregelen die voor iedereen op Bonaire gelden, zoals het houden van 1.5 meter afstand en de hygiëneregels.

Share This
error: Content is protected !!