Kralendijk – E temporada pa por apliká pa skirbi e Masterplan 2030 a sera djabièrnè último. Esaki despues ku a anunsiá na kuminsamentu di yüli ku ta buskando ekspertonan ku por trasladá e informashonnan ku a keda kolektá den un Masterplan pa Boneiru pa e siguiente 10 añanan.

Djabièrnè último, 31 di yüli tabata e “deadline” pa ekspertonan por a entrega nan oferta pa bini na remarke pa por skirbi e Masterplan 2030. A risibí un total di 20 oferta di ekspertonan lokal, di islanan ruman Aruba i Kòrsou i tambe di Sint Eustatius, Hulanda i Merka. E reakshon pa skirbi e Masterplan 2030 tabata unu hopi positivo. Awor ku tin e ofertanan un komishon ta bai evaluá i skohe e mihó eksperto. Esaki lo keda hasí primeramente dor di evaluá si e kompania ta kapas pa hasi e tarea i despues dor di husga kontenido di e ofertanan. Tin di remarká ku e komishon aki lo no haña e presupuesto mira, esaki pa evitá ku e ta influensia nan desishon.

Finalmente lo skohe e oferta di mas mihó i atraktivo ku ta kumpli ku tur e rekisitonan. Dia 11 di ougùstùs e komishon lo reuni pa por tuma un desishon i dia 12 di ougùstùs lo anunsiá ta kua ta e eksperto ku ta bai skirbi e Masterplan 2030. E komishon ku a keda formá ta konsistí di un eksperto di P&O, un hurista, un konsehero di BZK (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), un persona finansiero di sektor priva i tambe un miembro di e tim di Masterplan 2030. E eksperto ku gana e “bid” pa skirbi e Masterplan 2030 lo ta presente na tur e siguiente seshonnan planiá. Tin 9 seshon mas plania i esaki lo bai kubri diferente sektor manera; agrikultura i peska, infrastruktura, naturalesa i medio ambiente, deporte i muchu mas, Durante e seshonnan aki e eksperto lo ta mas di aserka ku e stakeholdersnan loke ta nifiká ku e lo risibí opinion i ideanan mas direkto di nos hendenan.

Pues, suerte na tur kompania i/o eksperto ku a entregá nan oferta. E tim di Masterplan 2030 ta mira riba un plan bon formulá ku ta enfatisá riba adelanto i desaroyo di nos isla Boneiru.


HET BONAIRIAANSE EILANDBESTUUR SLUIT DE TERMIJN VOOR AANMELDING OM HET MASTERPLAN 2030 TE SCHRIJVEN.

Kralendijk – De termijn voor aanmelding om het Masterplan 20-30 te schrijven is afgelopen vrijdag gesloten, nadat begin juli werd aangekondigd dat men op zoek was naar deskundigen die de verzamelde informatie kunnen verwerken in een Masterplan voor Bonaire voor de komende 10 jaar.

Afgelopen vrijdag 31 juli was de ‘deadline’ voor deskundigen om hun offerte in te dienen om in aanmerking te komen voor het schrijven van de Masterplan 20-30. In totaal werden 20 offertes ontvangen van lokale deskundigen, en van onze zustereilanden Aruba en Curacao en ook uit Sint Eustatius, Nederland en de USA. De respons op het verzoek om zich aan te melden voor het schrijven van het Masterplan 20-30 was zeer positief. Nu de offertes binnen zijn gaat een commissie de beste deskundige beoordelen en selecteren. Om te beginnen wordt dit gedaan door te beoordelen of het bedrijf in staat is om de opdracht uit te voeren en daarna wordt de inhoud van de offertes beoordeeld. Hier moet aangemerkt worden dat de commissie het budget niet te zien krijgt om te voorkomen dat dit hun beslissing beïnvloedt.

Uiteindelijk wordt de beste en meest aantrekkelijke offerte die aan alle vereisten voldoet gekozen. Op 11 augustus vergadert de commissie om een beslissing te nemen en op 12 augustus wordt aangekondigd wie de deskundige is die het Masterplan 20-30 gaat schrijven. De ingestelde commissie bestaat uit een deskundige van de P&O, een jurist, een adviseur van BZK (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), een financieel expert uit de private sector en ook een lid van het Masterplan 20-30 team. De deskundige die het bieden voor het schrijven van het Masterplan 20-30 heeft gewonnen zal bij alle volgende geplande sessies aanwezig zijn. Er zijn nog 9 sessies gepland die verschillende sectoren bestrijken zoals landbouw en visserij, infrastructuur, natuur en milieu, sport en nog veel meer. Tijdens de sessies zal de deskundige dichter bij de stakeholders staan, wat inhoudt dat hij/zij op meer directe wijze de opvattingen en ideeën van onze mensen tot zich zal nemen.

Dus, veel geluk toegewenst aan de bedrijven en/of deskundigen die een offerte hebben ingediend. Het Masterplan 20-30 team ziet een goed geformuleerd plan tegemoet dat de nadruk legt op de vooruitgang en ontwikkeling van ons eiland Bonaire.

Share This
error: Content is protected !!