KRALENDIJK – Tur hende ku te ku 5 di ougùstùs tabata na Aruba i a bini bèk mester vigilá nan propio salú. Si bo tabata den kontakto estrecho ku un persona ku a tèst positivamente, e ora ei mèldu bo mes na Salú Públiko via di e number gratis 0800-0800. Mésun kos ta e kaso si bo a bishitá e barnan i e ‘gym’ ku nan a klasifiká komo sitionan di riesgo.

Residentenan di Boneiru ku ainda ta na Aruba, por regresá Boneiru ku un dispensashon di gezaghèber. Por hasi petishon pa e dispensashon aki na repat@bonairegov.com. For di momentu ku espasio aéreo a habri bèk na yüli ultimo, ya kaba a indiká ku biahamentu ta tuma lugá riba propio riesgo. Por lo tantu no ta bini sosten finansiero pa hendenan ku no por bini bèk. Residentenan di Aruba ku ta na Boneiru mes ta responsabel pa regla nan regreso pa Aruba. Personanan ku pa un motibu spesial tòg mester bini for di Aruba o Sint Maarten pa Boneiru, ta obligá pa yena e deklarashon di salú i bai den karentena durante 14 dia, manera ta menshoná den e ordenansa di emergensia.


TERUGKEER NAAR BONAIRE VANUIT ARUBA

KRALENDIJK – Iedereen die tot 5 augustus op Aruba is geweest en terug gekomen moet de eigen gezondheid goed in de gaten houden. Ben je in nauw contact geweest met iemand die positief getest is meld je dan bij Publieke Gezondheid via gratis nummer 0800-0800. Hetzelfde als je de bars en gym hebt bezocht die als risicolocaties zijn aangemerkt.

Ingezetenen van Bonaire die nu nog op Aruba zijn kunnen naar Bonaire terugkeren met een ontheffing van de gezaghebber. Deze ontheffen kan men aanvragen bij repat@bonairegov.com

Vanaf het moment dat het luchtruim open ging in juli is al aangegeven dat het reizen op eigen risico plaats vindt. Er komt dus geen financiële steun voor mensen die niet terug kunnen keren. Ingezetenen van Aruba die op Bonaire zijn, zijn zelf verantwoordelijk om hun terugkeer te regelen naar Aruba. s tussen Aruba, Sint Maarten en Bonaire worden geadviseerd hun reis even uit te stellen. Personen die door een bijzondere reden toch vanuit Aruba of Sint Maarten naar Bonaire moeten komen zijn verplicht om de gezondheidsverklaring in te vullen en gaan 14 dagen in quarantaine zoals vermeld in de noodverordening.

Share This
error: Content is protected !!