ORANJESTAD – For di 10 augustus 2020 Ing. R. Scoop ta e comandante nobo riba e cutter Panter di Wardacosta su punto di sosten na Aruba. Scoop a cuminsa su carera na Wardacosta na november 2015 caminda e la cana un trayecto di 5 anja pa por bira comandante riba e cutter Panter. E la traha den diferente funcion den Wardcosta na Aruba, Corsou y St. Maarten, manera entre otro “oudste officier” y despues “waarnemend commandant” di e cutter Poema na St. Maarten. Fin di 2017 Scoop duna su collaboracion na St. Maarten despues ku orkaan Irma a pasa riba e isla. Tambe e la traha un periodo den e Rescue and Coordination Center di Wardacosta na Corsou. Akinan e la sinja conoce e organisacion mas mihor. Durante su carera Scoop a sigui diferente curso manera entre otro e curso pa bira “buitengewoon agent van de politie” (BAVPOL) cual ta un curso masha importante.

Scoop semper tatin e ambiccion pa traha den e mundo maritimo. Despues cu e la haal su diploma den “voortgezet onderwijs” na Aruba e la cuminsa su estudio di ‘Bachelor of Maritime Operations’ na Maritiem Instituut Willem Barentsz na Terschelling, un instituto renombra den e sector maritimo. E la hasi diferente stage den organisacion nan grandi manera Maritieme Officier Trainee na Allseas, Maersk y na Aruba Ports Authority. Durante e ceremonia di instalashon Kapt. R. Paskel, Hoofd Steunpunt di Wardacosta na Aruba a bisa den su speech, “cu e steunpunt ta masha contentu cu Scoop su disiplina y cu e tin tur confiansa cu Scoop lo eherse bon trabou pa Wardacosta. Traha huntu ta importante pasobra huntu nos ta fuerte. Bo por conta cu nos sosten y esun di Wardacosta di Caribe. Pabien cu bo posishon nobo y hopi exito”; asina Hoofd Steunpunt Paskel a termina bisando. Senjor M. Solognier, Hoofd Operaties” di Wardacosta su punto di sosten na Aruba y comandante anterior riba cutter Panter tambe a duna un speech cortico, e la bisa: “mi tin tur confiansa den bo cu lo bo eherese un bon trabou. Mi ta desea bo hopi exito Scoop cu bo reto nobo.

Scoop semper tatin e ambiccion pa traha den e mundo maritimo. Despues cu e la haal su diploma den “voortgezet onderwijs” na Aruba e la cuminsa su estudio di ‘Bachelor of Maritime Operations’ na Maritiem Instituut Willem Barentsz na Terschelling, un instituto renombra den e sector maritimo. E la hasi diferente stage den organisacion nan grandi manera Maritieme Officier Trainee na Allseas, Maersk y na Aruba Ports Authority. Durante e ceremonia di instalashon Kapt. R. Paskel, Hoofd Steunpunt di Wardacosta na Aruba a bisa den su speech, “cu e steunpunt ta masha contentu cu Scoop su disiplina y cu e tin tur confiansa cu Scoop lo eherse bon trabou pa Wardacosta. Traha huntu ta importante pasobra huntu nos ta fuerte. Bo por conta cu nos sosten y esun di Wardacosta di Caribe. Pabien cu bo posishon nobo y hopi exito”; asina Hoofd Steunpunt Paskel a termina bisando. Senjor M. Solognier, Hoofd Operaties” di Wardacosta su punto di sosten na Aruba y comandante anterior riba cutter Panter tambe a duna un speech cortico, e la bisa: “mi tin tur confiansa den bo cu lo bo eherese un bon trabou. Mi ta desea bo hopi exito Scoop cu bo reto nobo.


ING. R. SCOOP NIEUWE COMMANDANT OP CUTTER PANTER

ORANJESTAD – Ing. R. Scoop is per 10 augustus 2020 de nieuwe commandant van de cutter Panter van het kustwachtsteunpunt op Aruba. Scoop is sinds november 2015 werkzaam bij de Kustwacht waarin hij een traject van 5 jaar heeft gevolgd om commandant te worden. Hij heeft binnen de Kustwacht verschillende functies op zowel Aruba, Curaçao en St. Maarten bekleed, waaronder de oudste officier en daarna als waarnemend commandant op de cutter Poema op St. Maarten. Eind 2017 heeft Scoop na de hulpverlening van de Kustwacht op St. Maarten na de passage van orkaan Irma, een periode op het Rescue and Coordination Center op Curaçao gewerkt. Hier heeft hij de kustwachtorganisatie beter leren kennen. Scoop heeft gedurende zijn traject ook diverse cursussen gevolgd, waarvan de cursus voor buitengewoon agent van de politie (BAVPOL) één van de belangrijkste was. Scoop heeft altijd een functie in de maritieme wereld geambieerd. Na het behalen van zijn diploma in het voortgezet onderwijs op Aruba heeft hij zijn maritieme opleiding in Nederland gevolgd en behaalde hij daar zijn ‘Bachelor of Maritime Operations’ in 2015 bij het Maritiem Instituut Willem Barentsz te Terschelling, een gerenommeerde instelling voor de maritieme sector. Gedurende zijn opleidingstraject heeft hij kennis gemaakt en ervaring opgebouwd met zijn toekomstige werkveld in boeiende praktijkopdrachten in zowel Nederland als in het buitenland. Zo heeft hij zijn stageperioden bij grote organisaties volbracht als Maritieme Officier Trainee bij Allseas, Maersk en Aruba Ports Authority.

Tijdens de recente ceremonie zei Kapt. R. Paskel, Hoofd Steunpunt van de Kustwacht Aruba in zijn speech “dat het steunpunt heel erg blij is met de doorzettingsvermogen van Scoop. Hij heeft het vertrouwen dat Scoop goed werk voor de Kustwacht gaat verrichten. Samenwerking is heel belangrijk en je kan rekenen op onze steun en die van de Kustwacht in het Caribisch Gebied. Gefeliciteerd met deze benoeming en we wensen je heel veel succes”, aldus Hoofd Steunpunt Paskel. De heer M. Solognier, Hoofd Operaties van Kustwacht Aruba en voormalige commandant van de cutter Panter, zei dat hij ook vertrouwen heeft in het werk dat Scoop gat verrichten en wenst hem succes in zijn nieuwe uitdaging.

Na de speech van Solognier richtte Scoop het woord aan de aanwezigen, “het is vandaag een eer voor mij om voor jullie te staan als de nieuwe commandant van de cutter Panter van het steunpunt Aruba. Ik ben zeer dankbaar voor deze gelegenheid en ben klaar voor dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven”.

Ik moedig de jeugd aan die interesse heeft in het maritieme opsporingswereld om zich te melden bij de Kustwacht, doorzetten tijdens hun initiële opleiding om achteraf met trots te kunnen zeggen “ik ben een kustwachter en ik heb een zeer uitdagende baan, Samen Sterk”. De Kustwacht in het hele Caribisch gebied wenst Scoop veel succes in zijn nieuwe functie.

Share This
error: Content is protected !!