KRALENDIJK – Ministerio Públiko (OM) BES a tuma e desishon di sera investigashon di e insidente ku tabatin na Curoil Hato dia 17 di oktober 2017. Na momento ku tabata traspasá gasolin for di un trùk, sentenares di liter di gasolin a plama. Danki na brantwer di Boneiru ku a logra tapa e gasolin ku skuma mesora, a evitá un desaster. Despues e gasolin i skuma a keda limpiá. Inspekshon di Kondishon di Bida i Transporte (Inspectie Leefomgeving en Transport, ILT) a sera e lokalidat na Hato di moda ku e isla a keda un par di dia sin gasolin. Ministerio Públiko BES huntu ku ILT i Marechosé (Kmar) a kuminsa un investigashon penal pa determiná ku a violá kondishon di e permit, sea intenshonal òf no, pa evitá aksidente i limitá efektonan di e aksidente.

Ministerio Públiko BES no por a determiná ku tabata trata di un kaso intenshonal, pues un delitu, di parti di Curoil. Tumando na kuenta e tempu ku a pasa, esaki lo no ta posibel tampoko. Según OM, Curoil a kometé un infrakshon. Lamentablemente e infrakshon aki a vense dia 2 di oktober 2019. Di e manera aki a sera e investigashon i e fail. OM ta lamentá ku a dura te 2020 pa yega na e desishon aki.


OM STAAKT ONDERZOEK CUROIL-INCIDENT VAN 2 OKTOBER 2017

KRALENDIJK – Het Openbaar Ministerie (OM) BES heeft besloten het onderzoek naar het veiligheidsincident op 2 oktober 2017 bij Curoil Hato te staken. Bij het overladen van benzine door een tankauto, zijn honderden liters gelekt. De brandweer van Bonaire heeft door het overdekken van die benzine met blusschuim het ergste kunnen voorkomen. Later werd het schuim en de benzine opgeruimd. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft toen enkele dagen de locatie Hato stilgelegd, waardoor het eiland een aantal dagen zonder benzine kwam te zitten. Het OM is daarna samen met ILT en de Koninklijke Marechaussee een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar het al dan niet opzettelijk overtreden van de vergunningsvoorwaarde om ongevallen te voorkomen en de gevolgen van ongevallen te beperken.

Het OM heeft niet kunnen vaststellen dat er sprake is geweest van opzet, dus geen misdrijf, aan de zijde van Curoil, en verwacht dat mede met inachtneming van het tijdsverloop ook niet meer te kunnen. Naar het oordeel van het OM is er wel sprake geweest van een overtreding door Curoil. Deze overtreding is echter op 2 oktober 2019 verjaard. Het onderzoek is hiermee beëindigd, het dossier wordt opgelegd. Het OM betreurt het dat het tot in 2020 heeft geduurd om tot deze beslissing te komen.

Share This
error: Content is protected !!